muki - напреднал
мн ме кефи как на снимка 15 са сложили на стенното цд наставка :-D
Тани - модератор
Chefo77 написа:
Е не си прав, ама ХИЧ!
На № 3 - Предстенна облицовка, тук-там има и окачвачи! И УД (или УВ, не съм капацитет).
Пък при лепене използват и греди - № 1 - Директен монтаж. Т.е. стават 3 компонента.
Само клеветиш :lol: :lol: :lol:
Ами нали казаха че има и откраднати снимки от нета сигурно са тези :-D :-D :-D

Ние хубаво се шегуваме, но като се замисля че това са рекламни снимки , направо да го е страх човек!

ПП сега погледнах въпросната снимка - още една нова технология.Не и бях обърнал внимание. Предишните поне пестяха материали за сметка на изгубеното време , а тази разхищава време и материали . Правилното изпълнение включва поставянето на УД и горе на тавана , рязане на ЦД-то до тавана (така или иначе е рязано от 3м или от 2,80) и монтажа на ЕДИН окачвач на профил . Хайде за всеки случай , ако не е здрава основата да сложат два , но ЧЕТИРИ от където и да погледнеш са си много!

Прикачен файл

Picture1а.jpg
marto - специалист
Тани написа:
valat111 написа:
Тани написа:
http://sites.google.com/site/ngroup01/s ... --karton-1

Тук видях уникални неща! Моля да коментирате!
Тани, тия неща вероятно на Янефф ще са му трудни да ги направи, нищо, че е при Стилян.
Какво имаш предвид.

И аз не схванах плоската шега :? Ма щото е плоска ли..
nikibi - специалист
Здравейте изказали се сьфорумци и будни модератори, вьпросното нескопосано творение е мое дело. Впечатлен сьм от факта че за 3 пьт от 2009 год. досега някой засича това творение и взима отношение.Остави това но предизвиква и дискусия по вьпроса. Три пьти поред обяснявам кое, защо и какво като се чудя сам на себе си защо го правя, това ще е последния пьт и повече няма да взимам отношение.
Сега по сьщество, " сайта" е почнат и недовьршен като сумати неща, когато ми остане време може и да го оправя като хората но просто от работа не ми остава нито време, нито сила камо ли пьк желание. Основната идея беше да се онагледи вьзможно най- елементарно какво правим и на каква цена / става на вьпрос за 2009/
Предназначен е за хора който нямат представа за какво конкретно става на вьпрос при сьответната дейност / 90% от хората/ и чрез сайта да си синхронизираме понятията и терминологията. Ако някой е обьрнал внимание там има име, телефон, адрес и тн. Тоест аз сьм конкретно сьществуващо физическо лице с което може да се осьществи всякакьв вид и тип контакт.
Вьв врьзка с това каня модераторьт Тани / да посети,заснеме и оцени наш обект и след това да коментира, каквото и колкото си иска, не че има някакво значение/
От 25 години се занимавам с всякакви ремонти от който храня себе си, семейсвото си и група от 18 човека и техните семейства. Имам окло 20-тина клиента от хаилайфа на страната, включително и доста приятели който са ми предостатьчни за равномерна и постоянна заетост на групата. Тьи като мисля че сьм човек коректен и почтен, си позволявам да попитам лично модераторьт Тани с какво конкретно си вади хляба, защото от висене в мрежата не виждам как и кога му остава време и за нещо друго. Интересува ме неговата компетентност и вьзможности на базата на какви реални и конкретни резултати се основава и ако има вьзможност и аз да погледна какво и как се прави при него на живо. Имам впечатления от "провинциалното строителство", поради което всяко лято ми се налага да пращам хора от тука защото мойте опарени клиенти категорично не желаят местни. Вьпреки че познавам прекрасни майстори от доста места и ги препорьчвам постоянно.
Сега по вьпроса за снимките,сьбирани са отвсякьде включително и от този форум, без да имам претенций за каквото и да е авторство или нещо подобно. Мисля че с това море от рекламни материали клиенти не се осигуряват, единствено добрите препорьки и сьвестното изпьлнение в всички негови аспекти са средството чрез което си осигурявам прехраната. За това при снимките основния критерий е бил да са малксимално близко и ясно до това което сьм искал да кажа, те не са предназначени за специалисти и не са учебно помагало за начинаещи, ако на някой все пак това му е неприятно нека просто да се обади.
Отделно не считам че в мрежата трябва да има ограничения или права по отношение на каквото и да било, тоест мрежата е сьздадена от и за хората.Комерсализирането и нарушава принципа за равните права и задьлжения, като това неизбежно ще доведе до монополизиране и ограничение на вьзможностите.
Сега по коментара на Chefo77, вьпросната оферта е там просто защото бях затрил адреса на мениджьра на веригата а бях обещал да му я пратя и затова я пляснах там и сьм я забравил вьобще, май че е добре някой да обрьща внимание и на такива неща.
Между другото германския представител я прие при това с около 35% по висока ставка от офертираното. Ценообразуването при определени обекти е абсолютно различно. Не може да се прави паралел между ремонта на една панелка в Люлин и на едно крило в правителствена болница. Тоест както има разни майстори така има и разни клиенти, подбирайте си клиентите и средата в която работите, това с ниски цени и високо качество са тотални глупости, просто са две взаимо изключващи се понятия. В крайна сметка най-важно е доверието на хората, то се пстига бавно и трудно а се губи бьрзо и лесно. Благодаря все пак на всички че обьрнаха внимание на разните глупости който сьм накачулил, ще сьм благодарен ако прокоментирате и другите страници, ценна помощ си е при тоя дефицит от време. Лека и успешна на всички.
Тани - модератор
Именно това имах предвид! Покажи снимките на твоите майстори и те ще ти се разсърдят , че си ги омаскарил. Дори да работите така , по-добре не качвай подробните снимки , а направо завършения вид защото иначе си правиш антиреклама. Самия факт , че за трети път на някой му прави впечатление е достатъчно красноречив! Реално никой не хвърля компромати срещу тебе - ти сам си го направил! Аз просто останах изумен от тоталното погазване на всякакви технологии и то не като единичен случай , а на повечето снимки!

Относно моята квалификация - може да погледнеш първия ми пост в този форум. Тогава се регистрирах тук , за да попитам правилно ли изпълнявам тавана на родителите ми , защото за първи път докосвах профили и гипскартон! Тогава се занимавах с търговия и това ми беше хоби. Има една поговорка: Направи това което обичаш да правиш своя професия и никога няма да ти се налага да работиш! И аз постъпих така. Помагах почти два месеца на Леонардо почти за без пари - колкото да си платя горивото за да науча занаята , изкарах курс на Кнауф веднага след това , за което имам диплома и чак тогава доиде ред на първия ми клиент! Ако желаеш може да ми се обадиш , когато имаш път насам и да вземеш някой майстор на ГК с тебе за да ми намери забележки на обекта.Материали, технология, точност, нивелация ,равнинност - каквото пожелае!Разрешавам и да снимаш и да споделиш резултатите тук публично. Може да ме изненадаш по всяко време!
Единствената забележка на клиентите е, че много бавно ставало. Сигурно се сещаш защо!

А иначе живеем в 21 век и не ми пречи да си работя и да пиша във форума. Все пак си почивам от време на време , а не пуша. Да отговоря на някого ми отнема по-малко от една цигара време. За други дейности дори не ми се налага да прекъсвам работния процес, Не ми пречи да си чета книга , докато да речем шпакловам!

Надявам се да приемеш забележката като съвет , а не като заяждане. Вземи един фотоапарат и снимай нормални снимки , защото тези ти правят антиреклама.
sstefanov - майстор
Аз като видя сайт, който е неграмотно написан и пълен с правописни грешки, веднага оставам с много лошо впечатление и просто го затварям!
Това неграмотно писане показва липса на образование и на старание. Как да наемеш такъв найстор?
Тани - модератор
Стефанов , не давай лоши идеи! Току виж започнали да правят подобни сайтове за конкурентни фирми! :lol: :lol: :lol:
sstefanov - майстор
Лесно може да се провери на чия фирма е регистриран домейна на сайта.
limp3r - специалист
Ей Тани, как смееш да злепоставяш така този Микеланджело на гипсокартона :-D Голямо самочувствие, брей. И видиш ли в "провинцията" нямало майстори, че той бил пращал ХАХАХА :lol: За какво? Да ни покажат как се лепи картон със Гранитокол/Теракол ли?? Или как УД-то е ненужно и хората го произвеждат за удоволствие. Малеее....
Chefo77 - майстор
Всичко, което е качено на сайта, трябва да бъде ЛИЧНО ДЕЛО, крадените снимки от нета са КРАДЕНИ СНИМКИ. По този начин привличате некоректно клиенти, като им "показвате" какво сте правили и какво можете да правите, а всъщност ... показаното даже не е Ваше! Освен това, сте сложили ЛОГО върху снимките, което показва мераци за някакво авторско право. Аз бих се обърнал към хостинга на сайта, ако видя мои снимки качени там и този, който ги е качил откаже да ги махне.
Грозно и подло е "да се хвалиш" с труда на другите. Да, може да можете 100 пъти повече, може да го правите 100 пъти по-добре, но рекламата на това, което можете и правите, трябва да е основана на собствен труд.
Аз вече доста време събирам материали, за да мога да си направя собствен сайт. Много ли е трудно да намеря снимки от Лувър-а?
Не сте коректни. Може да сте много добри, но не сте коректни в рекламата си.
И, за провинциалните майстори ... да Ви кажа, че ми е писнало на х.я да ходя да бърша о.раното от софийски (и не само) капацитети в моята сфера. Защото е много лесно да идеш някъде, да си оставиш ръцете, да прибереш парите и после да оставиш други да ти берат гайлето. Нямам нищо против хората, които майсторят, без значение откъде са. Обаче да идеш от другия край на БГ, да свършиш дадена работа, и после да се правиш на ударен ... Защото много често има специфика, когато работиш в различни райони.

Тема "Майстори които са открили нови технологии за ГК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: