Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ArturDent - Почти Безобиден
Добрите камери се слагат директно в My Computer. Цъкаш на камерата и гледаш.
ecotronic - специалист
Най общо казано приложението се нарича video server. Много камери се продават с инсталационен диск, който освен драйвери съдържа и въпросното приложение. Със сигурност ще намериш нещо из нета.

Можеш да пробваш това:

http://dox.bg/files/dw?a=58f794f127

(аз не съм го пробвал но според описанието би трябвало да ти свърши работа)
solo5 - майстор
ArturDent написа:
A4Tech са бюджетни камери и също "влизат" в My Computer
disem - специалист
Малко старичка тема ама да си кажа и аз. Навремето си купих една джаджа която се пъха в USB порта. Към нея могат да се включат четири камери които работят и се записват едновременно. Могат да се гледат една по една, а може и заедно. Може да се настроят да записват само ако засекат движение или звук. Има доста опции в софта които си върви с комплекта.
Ако някои има интерес мога да видя какъв е точно модела на чудото. Аз така и никога не го ползвах. Ако пък на някого му трябва, негово е срещу 50 лв.
ecotronic, кажи точно какво искаш. Една или много камери, само ще гледаш или ще записваш ?
Ако само ще гледаш - обзалагам се че на компютъра си имаш поне 2 програми, които го правят.
ecotronic - специалист
ArturDent написа:
ecotronic, кажи точно какво искаш. Една или много камери, само ще гледаш или ще записваш ?
Ако само ще гледаш - обзалагам се че на компютъра си имаш поне 2 програми, които го правят.

Аз лично искам мир и любов за хората на земята :yawinkle:

Човекът, който пита за камерите е друг.
bulhomes2 - майстор
А да ползвам темата да питам. Програма за запис при засичане на движение? Ползвам TrackIt Now и става, но е доста проста, има и доста недостатъци, а досега не открих по-добра от нея.
batman - специалист
:? Много общи приказки, дайте нещо по-конкретно!
bulhomes2, проблема със засичането на движение само от камера е голям. Минава през едни математически, логически и т.н. големи проблеми. А и изпълнението, програмно е доста сложно.
Съществува и проблема с качеството на самата картина - трябва да е много качествена за да се настрои добре засичането. По добрия вариант засега е записването с малко кадри на секунда (1-2). Това пести място на диска и CPU.
Дори и при 5 кадъра на секунда, 320х240 ще може достатъчно добре да се види кой какво прави, да не се налага.
На един нормален диск ще можеш да събереш видеотата поне за месец.

ecotronic, съжалявам за грешката.
ohdan - специалист
ArturDent написа:
Абе , за гледането , гледам , :wink: ама като трябва и да работя с кампа и да гледам не става :?
Работи или едното или другото, т.е. ако гледаш камерата и превкл. комп. , камерата се исключва :? После обратно.

Тема "Могат ли да се свържат 5 уеб камерки към един компютър?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: