Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте! Боядисвам си интериора на компютърната кутия, както този човек е направил с неговата: http://www.overclock.net/water-cooling/ ... build.html
Така, купувам си спрей черен мат на синтетична основа, нанасям повърхността и става чудесно като изсъхне! Но има един проблем, и той е, че боята се лющи много лесно. Иска ми се да я закрепя с някакъв лак отгоре, бихте ли ми препоръчали такъв? Благодаря предварително на тези, отзовали се на помощ :)
velsi - Почетен майстор
Аз пък си мисля, че щом боята ти се лющи проблема е в основата. Ако я "закрепиш" отгоре просто ще се лющи заедно с лака. Е, може би малко по-трудно отколкото сега.
Ами какво ще ме посъветваш тогава? За метала знам, че е алуминий, а боята е за коли - шаси и джанти, което би трябвало да я прави устойчива, както пише и на флакона. Не виждам логиката между всичко :?:
ArturDent - Почти Безобиден
Силно се съмнявам че компютърната кутия е алуминиева. Пробвай с магнит.
velsi - Почетен майстор
Да, компютърните кутии са изработени основно от поцинкована ламарина, а тя както е известно е капризна основа за боядисване. Мисля, че има някакъв специален грунд за тази цел, но не съм запознат.
Кутията е направена от алуминий, тя е висок клас и доста скъпичка... И все пак не мога да се ориентирам към кой лак да се насоча? Не се изразих правилно може би, когато обясних за лющенето. От само себе си не става, като потъркаш леко с нокът се получава това, затова търся въпросният лак :idea:
taran - специалист
Ако е въпроса само за лака-спрейовете на Дупликолор са много добри,имат и лак на спрей.Преди да боядисваш подготвили повръхноста на кутията-матиране,обезмасляване и т.н?
maroka - специалист
Има не едно и две места, на които могат да ти я боядисат прахово в какъвто цвят си пожелаеш.
После лакират и покритието става гладко и износоустойчиво.

Като знам колко тежи една кутия за РС...ще ти излезе по-евтино от спрея :)
baharkadirov - специалист
Hibernate написа:
Ами какво ще ме посъветваш тогава? За метала знам, че е алуминий, а боята е за коли - шаси и джанти, което би трябвало да я прави устойчива, както пише и на флакона. Не виждам логиката между всичко :?:
Можеш да провериш и тук http://www.vamko.com/hammer-special-paint-metal.php

Тема "Лак след спрейова боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: