Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Gogo55 - специалист
хах почти същото нещо съм го направил преди година някъде за да играя една игра на компютъра - авиосимулатор, но седалката ми е от субаро),а размерите на металната кострукция са копирани от кабина на самолет,като съм добавил и джоистик.

Прикачен файл

kok.JPG
kok.JPG (123.22 KиБ) Видяна 29654 пъти
masteradmin - майстор
Явно симулацията е доста добра щом имаш и ролка тоалетна хартия на монитора. :) :) :) Шегувам се браво за изпълнението.
Gogo55 - специалист
а това ми са салфетките -на метър :)
itibg - специалист
От има-няма 10-ина години и аз седя на седалка от кола пред компютъра - супер удобно е! :) Колата (Хонда Акорд с 3 врати) беше на мой съсед и той я размаза челно в дърво! :sad: Хубавото беше, че той е жив и здрав, а седалките също. :cool: Сега шофьорската е моя - като направя снимки ще ги постна!
Та значи, сложих я аз на една стара въртяща се основа с амортисьор, но понеже тя е "от времето на баба ми (че и преди нея)" - вече се скапа тотално (10 г. все пак я ползвам вече)! Заварявана е безброй пъти, не помня колко колелца съм сменил и ми се иска да сменя основата вече! амортисьора също е на път да сдаде багажа. :?

Въпроса ми е знаете ли откъде мога да намеря само основа - нова или втора употреба? Може би от някой производител на офис столове? Моля Ви, окажете съдействие, че за нищо на света не бих жертвал комфорта си?! :-D

<itibg> :wink:
itibg - специалист
И така, колеги майстори - почна се. Най-накрая в "Office1" на "Джеймс Баучър" в София пожелаха да ми поръчат нова основа за стол (колелца, кръстачка, газов амортисьор и основа с регулировки). Основата е за модели от класове "мениджър, президент, шеф ;-) (с други думи за скъпи столове) и т.н.", за да има по-голяма товароносимост (автоседалката не е лека, ...аз също).
Обиколих доста магазини, звънях на доста телефони, но там се отнесоха най-човешки с желаната от мен поръчка - казаха "ДА" без коментари и възражения. Сега ще очаквам доставка между 1 и 2 седмици (то аз досега съм чакал... ).
Елементите на основата са отделни, така че ако нещо се счупи в последствие (дано НЕ), просто се заменя с ново само то. Всичко ще струва около 100 лв. (вероятно по-малко). Ще ви кажа точно, като пристигне поръчката и доплатя (дал съм само капаро).
Що се отнася до снимковия материал - подготвям го. Мисля да покажа подробно всеки етап от промяната с коментари - от "преди" до "сега" в детайли - имайте търпение, колеги, работи се по въпроса!
При напредък в работата ще пиша отново!
Sav4ev - специалист
И на мене ми трябваше само здрава основа с амортисьор, и накрая гледам в Метро - Украински столове с посредствена седалка, НО с мноооого масивна метална хромирана основа - ще издържи според мен 50 години. Пък и цената на целия стол беше 105лв. Сега имам готин стол + евтина седалка - ще трябва да и намеря основа :?
itibg - специалист
И така, колеги МАЙСТОРИ - столът е ЗАВЪРШЕН! :-D
Обещах снимки - ето... (скрих детайлите наоколо, за да се концентрираме върху стола)!
Няколко изгледа ПРЕДИ... :sad:

Прикачен файл

Before 04.JPG
Преди 4 - Счупените заварки отдолу - кофти изглежда, а и като седнех на стола създаваха ефекта за &quot;влакче на ужасите&quot;.
Before 04.JPG (166.07 KиБ) Видяна 18784 пъти

Прикачен файл

Before 03.JPG
Преди 3 - Като предишния детайл - допълва &quot;авто-визията&quot; (особено закопчалката за предпазен колан).
Before 03.JPG (178.1 KиБ) Видяна 18784 пъти

Прикачен файл

Before 02.JPG
Преди 2 - Този детайл се запази такъв и след промяната, поради сложната му форма (не можах да намеря с какво да го покрия), пък и така е по-&quot;автомобилно&quot;.
Before 02.JPG (126.09 KиБ) Видяна 18784 пъти

Прикачен файл

Before 01.JPG
Преди 1 - Общ вид непосредствено преди реконструкцията. Столът изглежда здрав, но е доста нестабилен и опасен!
Before 01.JPG (71.46 KиБ) Видяна 18784 пъти
itibg - специалист
А сега - СЛЕД... :cool:

Прикачен файл

After 05.JPG
След 5 - Близък план на сглобките. Накратко казано вдички части влизат едно в друго само с помощта на гумен чук - лесно и просто!
After 05.JPG (68.16 KиБ) Видяна 18776 пъти

Прикачен файл

After 04.JPG
След 4 - Елементите от Office 1 - сглобени!
After 04.JPG (65.41 KиБ) Видяна 18776 пъти

Прикачен файл

After 03.JPG
След 3 - Бързосъхнещо лепило за дърво (имах го в наличност - иначе - Mr. Bricolage - около 6 лева). Кантът и кънтираната повърхност на плота се намазват обилно (поемат доста) и след около 5 минути се притискат добре - и така 24 часа (за по-сигурно). Остат
After 03.JPG (53.96 KиБ) Видяна 18776 пъти

Прикачен файл

After 02.JPG
След 2 - Това е основата (връзката между люлеещия механизъм и седалката) - парче италиански ламиниран плот за кухня от Mr. Bricolage. Цена - 10 лева.
After 02.JPG (62.21 KиБ) Видяна 18776 пъти

Прикачен файл

After 01.JPG
След 1 - Това са частите закупени от Office 1. В крайна сметка излязоха общо 139 лева, защото взех люлеещ механизъм с по-дебела метална отливка и по-добър газов амортисьор. Частите са произведени в Германия.
After 01.JPG (81.49 KиБ) Видяна 18776 пъти
itibg - специалист
Продължение... :shock:

Прикачен файл

After 10.JPG
След 10 - Крайните леви и десни сглобки отпред и отзад са осъществени с помощта на скоби за закрепване на тръбни детайли (по-принцип към стена, но не и в моя случай). Подлакътниците са остатък от предишната визия на стола, но са наистина здраво заварени з
After 10.JPG (133.36 KиБ) Видяна 18774 пъти

Прикачен файл

After 09.JPG
След 9 - Задължително е да се използват по-широки шайби, за да не се оронват и подбиват краищата на плота, където са пробивани отворите.
After 09.JPG (95.01 KиБ) Видяна 18774 пъти

Прикачен файл

After 08.JPG
След 8 - Много важни и отговорни сглобки - трябва да се затегнат добре, за да е стабилна седалката и да не скърца стола! Крепежни елементи - Mr. Bricolage (приблизително 5 лева).
After 08.JPG (112.48 KиБ) Видяна 18774 пъти

Прикачен файл

After 07.JPG
След 7 - Предстои пране... кофти тръпка, но малко Vanish свърши работа.
After 07.JPG (84.65 KиБ) Видяна 18774 пъти

Прикачен файл

After 06.JPG
След 6 - Нивелирането е важно, за да се удължи живота на амортисьора, а и за да ви е по-удобно!
After 06.JPG (110.97 KиБ) Видяна 18774 пъти

Тема "Практичен офис стол." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: