Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stefan4087 - специалист
до колкото разбирам инсталацията е изградена и работи добр, в този ред на мисли - най-добре да не се пипа, а следващото лято да се отделят пари за изолация на жилището...

Мойте извинения /като на не вещ/ама по какво разбра,че инсталацията е проектирана добре и работи добре?17-18гр при 70кв и 500-600лв на месец за теб е нормално?Вярно е,че най-добре е да се отопляваш на газ ама друг да ти я плаща,също и на дърва сам да си ги режеш и да не те хване горския.
Лазар Ганев както винаги е прав.Мамче,незнам само кой ти даде този акъл в твоето положение
да се отопляваш на газ?Газта не е за всеки.
iva6ki - специалист
И аз не съм вещ в тази област но като чета коментарите и сметките по добре временно да се спре ползването изобщо
ел. духалки за временно за тия пари на месец тока няма да е повече от 250лв и консултация с два три независими специалисти
като гледам продаваш котела като се заменя с такъв който има по нисък праг на минимална мощност и се намалят радиаторите.
Аз поне така ги виждам нещата ,успех.
LazarGanev - "Велик майстор"
С намаляване на радиаторите сметките няма да паднат, те радиаторите не харчат газ. Вероятно има нещо по самата инсталация, което кара котела да работи в недобър режим Трабва да се огледа.
Bobivan - специалист
Къща несанирана,с неизолиран покрив ако е-ще харчи та пушек ще се вдига ... а ако пода е гредоред и дюшеме-още повече...Преди 2 години имах подобен случай,само че дето дограмата си беше дървена,едноскатна...правеха 450 лв/месец в студа ,та стой да видиш...
А иначе ми е интересно как са разгънали 11 точки в 70 кв. апартамент!!!

Госпожо,когато ви пускаха котела ,направиха ли ви настройка на мощноста на котела спрямо инсталираната ви топлинна мощност?
Защо не споделите откъде сте,кой ви е правил инсталацията/котела!!
Иначе Витопенд 100 не са лоши котли,сложил съм на леля ми такъв ,с по рестриктивен режим се сбират(2 -ма души) в 70-80 лв/месец за 60 кв.метра/апартамент и 5 радиатора!!
srusev - специалист
хаха, колко ми е познато това чувство, моя е същия Виисман, всичко това, което се случва е съвсем нормално за този модел може би. Марката е голяма, но изглежда този модел е голямо дърво и харчи як0о.

В повечето случай, както твърдите грешките идват от малкото радиатори, в случая има достатъчна мощност радиатори, че има и програматро, а проблема остава.

До госпожата - при мен беше заварена ситуацията и не съм инвестирал в котела, но единственото решение беше да сменя котела с пиролизен Атмос, разликата е невероятна. Зимата, която заварих висмана "топлих" 30кв. офис,
15 кв. спалня, 20 кв. спалня, лира в банята, след януарската сметка се отказах просто и до края на сезона живеех при баба ми (пристройка на къщата) със самостоятелно парно на дърва, газта само беше оставена да не замръзва, ретроспекция => над 1000 лв. за половината сезон.

Атмос комби 30 кв. => ~200 кв. къща( отопляват се 180), офиси 30, пристройка 50-60 кв., до сега тъкмо свършиха 5 тона дърва и имам едни стари около тон още, 150-200 лв. въглища. За мен това е 6 от тото, дървата сега ще ги пазаря за година и са едва 40-45 лв./кубика, мисля 20 кб, че ще ги горя дори без да си разходни норми.
Това лято смятам да санирам къщата от разликата в сметките, и това че пристройката си гореше 400-500 лв. на сезон, а сега е вързана и тя.
mama_zlatka54 - напреднал
Благодаря ви за съветите. След Смяната на котела/първият беше с фабричен дефект/ поставиха го и не направиха настроики нито на котела нито на радиаторите. Фирмата е от Варна.
mama_zlatka54 - напреднал
сметката не е надписана показанията на разходомера са такива. Може ли самия разходомер да не е изряден или крана за газта преди разходомера да влияе за разхода?
LazarGanev - "Велик майстор"
Кранът за газ няма как да влияе.
torbalan - Дървен философ
и разходомера съм почти сигурен, че е изряден...

не чухме дали къщата е изолирана...
как са стените, тавана...
Илиян Илиев™ - майстор
Дамммм. Лазар Ганев ми помага при настройките на един дърт газов котел преди една-две години. Предполагам си спомня.

Как и да го въртиш при лоша изолация(както беше при мен) все си погорва. За ниски разходи при отопление си иска на първо място добра изолация и на второ място добра настройка. Иначе жежкото бега на вънка и те така.

Тема "проблеми с отоплението на газ-големи разходи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: