Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ако наистина някой краде, то той се е вързал на кабела от електромера до апартамента. Това го установих като бях изключил главния предпазител в апартамента, но електромера отчиташе. Сега съм изключил предпазителя преди електромера и вече няма как да отчита, но нямам ток (за сега не използвам апартамента, защото го ремонтирам), но трябва да отстраня проблема задължително преди да се нанеса.
moimoimoi - майстор
а когато си изключил тока горе в апартамента и електромера върти, и вземеш да развиваш предпазителя преди електромера в основата появиха ли се искри?ако да то това 100% означава че има товар
torbalan - Дървен философ
енергото са длъжни да поставят електромера на границата на имота...

какво означава това електромера да ти е на първия етаж, а ти на седмия...

пиши една жалба, в която да им натъртиш, че в следствие на това, че те не са си свършили работата, която по закон трябва да свършат - ти си жертва на грабеж...

да идват и да си монтират електромера където си му е мястото!
ognqnko - напреднал
moimoimoi написа:
а когато си изключил тока горе в апартамента и електромера върти, и вземеш да развиваш предпазителя преди електромера в основата появиха ли се искри?ако да то това 100% означава че има товар
Надали таблото им долу във входа е с този тип предпазители.Най вероятно са автоматични.Ако блока е старо строителство, е имало такива,но от енергото са преправили таблото.
Не споменаваш дали имаш таван и мазе към твоето жилище?Питам защото , тавана и мазето ти, се захранват през този главен предпазител ,който е в главното табло.
Ако ти си изклч. предпазителя в апартамента все още има вариянти да те крадат през мазето или таванското помешение,с уговорката че имаш такива.
velas - специалист
Досега не съм чувал/виждал в кооперация, електромера да е монтиран на входната врата на апартамента...В стария ни блок, електромерите са в коридора, а в новия са в ГРТ-то на партера.
Ако прежалиш едно АП може да направиш дискотека в къщата на крадеца. Вечер един DJ започва да вкл. и изкл. АП-то след електромера (стотина пъти), а друг DJ обикаля блока и гледа къде е дискотеката... После по комшийскому...
John - специалист
Ааа,има,има.В София си имаме всичко.Кражби от щранговете,на самите щрангове.Електромери в общо табло/60 на брой за 12 ет. блок/. Такива в отделна стаичка м/у етажите ,табла на етажите и м/у етажите.Колега ако,не си се оправил,пиши ми на лични,мога да ти помогна
mirk - майстор
leosat varna написа:
Досега не съм чувал/виждал в кооперация, електромера да е монтиран на входната врата на апартамента...В стария ни блок, електромерите са в коридора, а в новия са в ГРТ-то на партера.
Ако прежалиш едно АП може да направиш дискотека в къщата на крадеца. Вечер един DJ започва да вкл. и изкл. АП-то след електромера (стотина пъти), а друг DJ обикаля блока и гледа къде е дискотеката... После по комшийскому...

Нищо няма да разбереш. Който се е закачил най вероятно е вързал печка или бойлер например. Едва ли ще си тури лампите на крадения ток, те са му най малкия проблем.
Това с включването и изключването го пробвах но нищо не стана. Казаха ми, че има уред който пуска някакъв сигнал по кабела и по този сигнал може да се проследи накъде върви и дали има разклонения по него. Някой да знае дали има такъв уред и къде мога да го намеря?
mirk - майстор
Ето един телефонен уред http://www.electroninvest.eu/index.php? ... &parent=60

Малкото нещо е генератор на сигнал който се пуска по трасирания кабел а с търсача го търсиш въпросния сигнал.

http://www.google.bg/#q=MS6812&hl=bg&bi ... f95d248d35

Уреда е за определяне на телефони чифтове но може да ти свърши работа и на теб. достатъно евтин е и може да се пробва. За сравнение виж цената на професионален уред за трасиране на инсталации http://www.electroninvest.eu/index.php? ... &parent=60
bulhomes2 - майстор
Ако наистина искате да го хванете и накажете (заслужава съд - това си е престъпление) докато намерите някой с такава машинка - потърсете първо плановете на блока и вижте от къде минават кабелите за Вашия апартамент. Най-вероятно е това да е някой от съседите под Вас, но това ще видите от плановете. Предполагам, че за да стигне до кабела е знаел къде минава (или случайно го е открил) - разкъртил е по-вероятно плочата по диагонал (защото ако кабелите минават по стените на стълбището или съседен апартамент, ако пробива хоризонтално стената - ще се разбере). Лошото и за него и за Вас е, че като е стигнал до гофретата с кабелите е избрал точно Вашия, защото не живеете там. При обитаемо жилище едва ли щяха да го разберат. Най-вероятно кабелите са замазани и само с визуална проверка едва ли ще познаете кой е.
Казвам какво бих направил аз. Когато разбера от къде минават кабелите - един щрака често бушона в таблото (приемаме, че крадеца е включил отоплителен уред, а не лампи), а друг преглежда дали уреда отчита по кабелите в стената пулсации по тока. Ако на този етаж ги има - значи продължавам на следващия. Ако и там ги има - нагоре и т.н. Когато изчезнат - значи или е на този етаж или най-много на долния. За да го накажете обаче го оставете, идете в полиция, енерго и т.н. и обяснете до какво заключение сте достигнали. Нека те да Ви кажат с кой кога и как да идете на проверка. Ако крадеца усети, че го дебнете може или да спре да консумира за момента (няма да можете да разберете кой е), или да си разкачи и замаже нещата. Тия всичките "галимации" би трябвало да ги прави полицията в една нормална държава, но у нас честно казано се чудя дали и ще помогнат, ако по посочения по-горе начин им сдъвчете и изплюете работата.

P.S. Гледайте да не разбират много комшии, че знаете за кражбата!

Тема "Голям проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: