• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
svetlio_73 - напреднал
здравеите искам да попитам каква трябва да бъде основата преди полагане на градински
болдюрчета :? :? :?
предварително ви благодаря !!!
Transporterr - специалист
Преди всичко добре утъпкана или трамбована, после може да е с филц или трошляк.А самия бордюр се слага на земновлажна замазка.Ако не си го представяш загледай някоя улица как се прави нагледно. :)
svetlio_73 - напреднал
благодаря за отговора но имах малко по различна представа за полагането на основата
преди реденето на болдюрчетата например;
изкопавам около 20см дълбочина и 15см широчина след това трамбовам полагам пясък ,след
това филц и накрая залагам парчета например от теракота;фаянс или итонг през 1.50м под
нивелир които ми служат като така наречените /майки/ и след това между/майките/ залагам
арматура и отливам с бетон който бетон е с широчинна не повече от 10/15см като съответно
използвам/маиките/ за водачи на това растояние от1.50см
и върху изградената от мен основа с теракол искам да залепя градинските болдюрчета
незнам дали това е удачен вариант /// :? :? :?
засега чао//
ebahti - майстор
Колегата ти е казал по прост и лесен начин...
svetlio_73 - напреднал
съгласен съм но без арматура в основата нямали опастност след време да подаде на една
или друга страна както съм виждал на много места точно улици и тротоари.
защото това не се прави всеки ден/// :) :) :)
ebahti - майстор
Арматурата в случая е излишна ако е изкопано до здрава основа,амма ако имаш излишно време,търпение и пари,що не..... :wink:
svetlio_73 - напреднал
проблемът е че основата в която съм решил да копая не е здрава,а просто е земя и за това
мисля че без армировка немога да мина///
:yawinkle: :yawinkle: :yawinkle: :yawinkle:
Илиян Илиев™ - майстор
Ти подпорна стена и тротоар ли ще правиш или просто ще слагаш нещо декоративно за очертание на градината? :?
svetlio_73 - напреднал
не става въпрос за потпорна стена а за полагане на градински бордюрчета и то с мерак///
:yawinkle: :yawinkle: :yawinkle:
biser80 - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Ти подпорна стена и тротоар ли ще правиш или просто ще слагаш нещо декоративно за очертание на градината? :?
Направи си го по твоя начин,та после да не съжаляваш че си се отказал.
Наистина ми се вижда по-здраво ,нищо че става въпрос за бордюрчета.
  • 1
  • 2

Тема "Полагане на градински бордюрчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: