• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
versus - помощник
Здравейте приятели ,от години чета форума ,но не съм писал до сега ,..е най-накрая се престраших и ще започна с въпрос който ме вълнува , след прочетените бляскави коментари за горепосочения латекс реших точно с него да пробвам ама греда -няма го в никой строителен хипермаркет :? Някой има ли идея къде да го търся в София ?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
valat111 - специалист
Защо не ги попиташ по телефоните, които са в сайта им?
pep - специалист
Стигнах до боядисване и аз. Въпросът ми е идентичен - какъв латекс да избера. Чувам добри отзиви за dulux, levis и др., но ми идват прекалено финансово натоварващи. Боядисах едната стая с един на оргахим, но не съм особено доволен, или много съм го разредил или не съм грундирал правилно, 4 ръце и пак не седи съвсем плътно на места. Гледам Боро сатен и др., но не мога да си избера. Стените ги минах с грунд някакъв немски бял, не знам дали избързах. Имам оцветяваща боя оргахимска дали ще стане за всеки модел латекс. Какво ще препоръчате, мерси.
torbalan - Дървен философ
грундира се с разреден латекс 1:1 с вода...

след това латекса не се разрежда или ако е много гъст се разрежда с много малко вода, колкото да върви добре с валяка :)

ако искаш да правиш цветни стени - първо се боядисва до бяло, да стане еднакво навсякъде и чак след това минаваш с цветния латекс...
toni_g79 - специалист
Зависи,ако е пребоядисване и старата боя е здрава не е необходимо нищо повече освен пребоядисване,евентуално ако стария цвят е много по-тъмен от новия,е добре да се "белоса" ,иначе за бои общо взето българските стават .Боята не бива да се разрежда повече от указаното най-добре на "усет"-да върви хубаво четката и валяка както каза торбалан.
pep - специалист
Стените са на шпакловка. С предната боя уж на усет карах, не беше рядка, но ми глътна ужасно много въпреки, че бях грундирал а и бях минал един слой отгоре 1/1 разреден с вода.
toni_g79 - специалист
Нещо не е било на ред :? още не съм попадал на боя да не покрие на 4 ръце :? да неби нещо валяка да не е бил наред :? или евентуално си прекалил с водата,друга причина не се сещам,принципно си направил всичко както трябва с изключение на разредената боя след като веднъж си грундирал,но пък не мисля,че това е фатална грешка,просто е било излишно :)
pep - специалист
Избирам за сега боролекс сатен, как мислите добър ли е, защото не е никак евтин. Смятам го за 200г/м2 разход, дават го 100г/м2 и уж покрива с една ръка, но много ме съмнява. За 60м2 го смятам 12кг дали ще стигне :?
valmet - специалист
Тони,не зная какво не е наред,но и на мен ми се случи на шест ръце латекс "Хамелекон",тониран с тонер,едва покри.След шестата ръка се отказах да продължавам.Не се вижда на снимките,но останаха едни тъмни петна.Става въпрос за оранжа.Единственото ми обяснение за този случай е или стар латекс или стари оцветители

Изображение

Изображение

П.П. Не се заблуждавайте по датата от снимките.
toni_g79 - специалист
валмет>ако отдолу си грундирал с бяло и на бялото не са избили петна,и са се появили на оранжевото,според мен наистина е от боята или оцветителите или недобре разбъркани оцветители ,така си мисля ,незнам,явно до сега съм имал късмет с боите :? ,ама ако на мен ми се получи нещо подобно ще ги побъркам в магазина откъдето съм я купил ,мошенници :axe:
  • 1
  • 2

Тема "Латекс Нинахим -къде в София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: