Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Чираче - майстор
Явно аз нещо не съм достатъчно ясен, или пък нищо не разбирам. Но и ти не отговори конкретно на моите въпроси.
mitaka_25 - напреднал
съжалявам :? кажи кое точно те интересува и ще се опитам да ти отговоря (стига да мога)
maistor-sm - специалист
Междинната опора с двете ремъчни шаиби от хлебомарезна машина ли е?
sian - специалист
Колега как пресмяташ шайбите?
mitaka_25 - напреднал
да междинната опора е от хлебонарезна машина и мотора също е от нея,а относно пресмятането на оборотите оборотите на мотора се умножават по диаметъра на шаибата на мотора в милиметри и се делят на задвижваната шайба в милиметри, пример:
мотор-940оборота
шайба на мотора-45мм
шайба на вала-170мм
940х45/170=248.82 оборота
като искаш да промениш оборотите сваляш или качваш диаметъра на някоя от шайбите докато получиш желания резултат
mitaka_25 - напреднал
Вече всички части са налице :-D остава само да ги сглобя и да набавя материял за мелене,като я пусна в действие ще направя и клип как работи

Прикачен файл

Изображение017.jpg

Прикачен файл

Изображение016.jpg

Прикачен файл

Изображение015.jpg

Прикачен файл

Изображение014.jpg
maistor-sm - специалист
Доста сполучливо изглежда.
Остава да видим как ще се справи с "материала"
pasat - специалист
Аз само да попитам - дали няма дастане със стартер за кола :?:
И на знимката гледам тази месомелачка е от може би алуминий?
cenko6 - специалист
Моята машена е 22 номер. Шнека е зацепен към ос с две лагерни тела. На оста е монтирана ремачна шайба с диаметър около 35см.Мотора /1400оборота, 220v, 075kw/ се намира под машината и съответно под плота на масата.
Какво отчитам като грешки при моя вариант.
1. Всичко е застопорено за масата и , същета се използва предимно за мелене.
2. Оборотите може би са малко високи. 980 оборота ще ми паснат идеално
3. Мотора е слаб.При по-слаб ток, по-големи парчета месо или жилаво месо, спира и се налага да му помагам.Един трифазен 1.1 kw 980обоота би бил по подходящ.

Съдейки от горе описаното предполагам че и ти колега ще се сблъскаш с някои проблеми, а именно:
1. Твоят мотор макар и трифазен, също е слаб.
2. Няма да можеш да помогнеш на машината когато я задавиш.
3. Чрез предавка с паразитна ос губиш много мощност.

Но в края на краищата след един два опита всичко ще си дойде на вястото.Успех
mitaka_25 - напреднал
възможно е и да си прав колега но предполагам че няма да спира,за добрата работа на месомелачката голямо значение имат ножа и решетката,когато са наточени машината реже с лекота,а и при теб може би проблема идва от многото обороти сигурно са минимум 160 -180 ако ги свалиш наполовина въртящия момент ще се повиши чувствително и машината ще работи без проблем,на мен са ми казвали че оборотите не трябва да са повече от 80 ако са около 60 е най-добре

Тема "Машинка за мелене на месо (електрическа)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: