Здрвейте, интересува ме дали ще тръгне тази отоплителна система. Малко пояснение ще дам за нея: котела е 24 киловата, тръбите от котела до колекторите са 2 цола, колекторите са правени пак от тръба 2 цола със щуцери където ще се свързват девет извода с тръби Ф18 с алуминиева вложка за 6 радиатора, 2 лири и един бойлер.Тръбите с алуминиевата вложка минават по пода на втория етаж.
Питам дали ще се завърти водата заради чупката които правят тръбите, с алуминиевата вложка, от колекторите към радиаторите (по скоро дали студената вода която се връша от радиаторите ще се качи в долния колектор, който всъщност е студения, и тогава да се спусне надолу към помпата във вертикалния щранг.). Разстоянието от пода до долния колектор е около 25 сантиметра и 20 сантиметра е разстоянието между двата колектора.
Ако зависи от помпата, каква помпа ще ми препоръчате и правилно ли е свързан разширителния съд. Ако все пак не зависи от вида на помпата моля да ми препоръчате накаква.
Прилагам и елементарна схемичка.
Питам дали ще се завърти водата заради чупката които правят тръбите, с алуминиевата вложка, от колекторите към радиаторите (по скоро дали студената вода която се връша от радиаторите ще се качи в долния колектор, който всъщност е студения, и тогава да се спусне надолу към помпата във вертикалния щранг.). Разстоянието от пода до долния колектор е около 25 сантиметра и 20 сантиметра е разстоянието между двата колектора.
Ако зависи от помпата, каква помпа ще ми препоръчате и правилно ли е свързан разширителния съд. Ако все пак не зависи от вида на помпата моля да ми препоръчате накаква.
Прилагам и елементарна схемичка.
Прикачен файл
схемата
a.JPG (20.56 KиБ) Видяна 3295 пъти
Последна промяна от kolumba83 на нед мар 06, 2011 8:53 pm, променено общо 1 път.