Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sian - специалист
Колега защо не провериш за неръждаеми тръби, те са тръба в тръба и вата между тях. Аз съм с метална тръба и като стане за смяна мисля да ползвам такива.
iva6ki - специалист
Мислил съм и за този вариант но еднослойна ф200
е около 50лв и това е без излация и т.н. двуслойна
е към 80лв/м пак без изолация цифра е и ще трябва да го
опъвам най отгоре сигурно с въжета [-X

Някой може ли да каже дали ще има проблем че
отвътре няма да го мажа и дали сечението е достатъчно
за тази височина другото се реших да го правя по начина на схемата
като още се чудя за кондензна вана :?
iva6ki - специалист
Купих вече телата 30/30см вътрешно 22/22см до стрехата 5см вата 40кг/куб и пожароуст. гипскартон а над нея XPS - 5см ,мрежа и мазилка. Мисля да го измажа преди изолацията отвън и отвътре с CM11 :? ако някой знае нещо по добро нека сподели, чакам по добро време и го почвам.По късно ще пусна схемата на парното дано няма много грешки :roll:
iva6ki - специалист
Ето я и схемата.Разтоянието от котлето до пъвия радиатор е 10м и денивелация 2,80м дали е достатъчен диаметъра на тръбата и каква помпа ми трябва.
Очаквам коментари :?:

Прикачен файл

shema_parno.jpg
montoya - майстор
НЕ СЛАГАЙ КРАНОВЕ НА ТОПЛАТА ВОДА НА КОТЛЕТО!
Диаметъра на тръбите е добър, помпата на студената вода с филтъра барабар да бута към котлето!
iva6ki - специалист
montoya написа:
НЕ СЛАГАЙ КРАНОВЕ НА ТОПЛАТА ВОДА НА КОТЛЕТО!
Диаметъра на тръбите е добър, помпата на студената вода с филтъра барабар да бута към котлето!
А трябва ли да преместя РС на студената вода понеже той ще е в подпокривното пространство и нямам възможност
за директно свързване към котлето и ако се премести трябва ли ми при бойлера още един предпазител за налягане

П.С. Това е котлето

Прикачен файл

kotle0.JPG

Прикачен файл

kotle1.JPG
kotle1.JPG (83.28 KиБ) Видяна 4743 пъти

Прикачен файл

razshiritelen sad.JPG
montoya - майстор
Разширителния съд така си е добре, ако е отворен тип, ако е затворен долу до котела на студената вода!
iva6ki - специалист
Редактираната схема. А какво ще кажете за помпа мисля да взема grundfos ups 25/60-180

Прикачен файл

redaktirana shema.jpg
sian - специалист
iva6ki написа:
Редактираната схема. А какво ще кажете за помпа мисля да взема grundfos ups 25/60-180
Какви са обемите на помещенията? Как изчисли радиаторите? Малко ми се виждат, за къща.
iva6ki - специалист
Смятана е за изчисленията по 180w/кв.м а при покупката на радиатoрите ще ги завиша с по едно ребро на всеки +200w за лирата
а това е разпределението

Прикачен файл

razpredelenie_.jpg

Тема "Локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: