• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
TACHO - специалист
Kolega, nqkoj ima li ideq kyde w Sofiq ima ceh ili magazin ili skald, kydeto da mi otrejat i oformqt ogledala po moi razmeri?
masteradmin - майстор
Аз от много време ходя при една фирма казва се: КЛЕР-Д наистина са добри. Интернет Страница От тука им виж адреса малко е кофти след Орландовци се завиваше в дясно виж го в
БГМАПСА
Osiris - специалист
TACHO
тука на женски пазар има една работилница и не са скъпи :)
TACHO - специалист
Благодаря ви,
ще ги проверя.

Сега се сетих да питам и нещо друго, понеже съм на тема осветление.
Та за 4 кв. метра баня колко вата халогенки (220 волта) е добре да се сложат за да бъде доста светло.
Ще бъдат закачени на стената над вратата.
Отделно ще има на другата стена шкаф със сравнително голямо огледало и на шкафа ще има 2-3 лунички.

Има доста лампи по магазините, обаче не мога да предценя колко ми трябват да добро осветление.
masteradmin - майстор
Ами нали вече всички написахме че 220 В хубави халогенки няма (много горят). Мойте в банята са на 12В и от 6 години не са мръднали. Аз в мойта баня имам 2 вида осветление. Нормално което е влагоутоичиво за къпане и халогенки над огледалото за бръснене. Учил съм осветление на времето и по принцип в банята не се слага много силно осветление ето ти 2-3 снимки от нета.

Прикачен файл

IMGP0146_2.jpg
IMGP0146_2.jpg (41.18 KиБ) Видяна 6287 пъти

Прикачен файл

Lamp.jpg
Lamp.jpg (48.6 KиБ) Видяна 6287 пъти

Прикачен файл

Resize%20of%20DSC01508.JPG
Resize%20of%20DSC01508.JPG (43.37 KиБ) Видяна 6287 пъти
entusiast - специалист
здравейте майстори :)

Искам да ви питам във връзка с темата за огладалата, продават ли се някъде някакви лайсни, с които да се закрепи огледало върху ПДЧ (или друга) плоскост? Аз съм виждал едни дебели МДФ профили, но те са за вратички и т.н. , а аз си мислех за някакъв тънък, с подходяща форма профил, широк 1-2 см., който да захлупва периферията на огледалото и чрез винтчета да може да се захване към плоскостта. Има ли такива неща някъде?
velsi - Почетен майстор
Възможно е да има такива лайсни. Друго решение е да се разходиш до някой склад за алуминиеви профили. Там можеш да намериш алуминиев винкел от 1х1 см до 2х8. Дебелина на стената 1 мм. Стандартен цвят - бяло. Предполагам ще ти свърши работа. Иначе самото огледало можеш да залепиш директно със силикон, а с винкелчетата да оформиш нещо като перваз също залепен със силокон.
EDI - майстор
Защо не пробваш да си направиш рамка от МДФ, мисля че не са толкова дебели профилите-виждал съм около 15-20 милиметрови.За едно по-голямо огледало ще бъде много добре.След това залепи огледалото в рамката със силикон.Отзад покрий огледалото с някаква плоскост, да речем меламинова/и нея я залепи/, ако каналите в профила са по-дълбоки.Така ще го защитиш от влага.
Duke_BG - специалист
другия вариант (но май е по- скъпичък) е да си вземеш профили за рамки за картини или гоблени или направо да си поръчаш рамката.
или просто да си поръчаш да ти изрежат огледалото и да ти го шлифоват с матирана фаска
sanig - специалист
Имам следния въпрос : възможно ли е да се вградят малки ламички в рамката на огледалото и ако е как се прави? Идеята ми е около двете страни на огледалото да има светлина, но ако може да са някак по скрити
  • 1
  • 2

Тема "Ogledala??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: