Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mar80 - специалист
Здравейте,микровълновата ми печка спря да затопля.Работи си както преди,но не затопля.Интересува ме,дали имат някаква защита или трябва да се смени някаква част?
8180 - майстор
Нашата има някаква по температура - ако вентилацията е закрита с нещо - спира.
След малко тръгва без специални намеси.
valentino76bs - майстор
mar80 написа:
Здравейте,микровълновата ми печка спря да затопля.Работи си както преди,но не затопля.Интересува ме,дали имат някаква защита или трябва да се смени някаква част?
Ето това ще ти свърши работа,ако имаш елементарни познания. http://micro.nebelservice.com/site/repair.htm Има и един високоволтов предпазител/стъклен със стопяема жичка/ обикновенно е поставен в пластмасова капсула.
stiv1961 - майстор
На един приятел правеше същия маймунджулук.Както е писал колегата valentino76bs оказа се този предпазител.Сменихме го и сега е О.К.На тази печка беше в една бяла капсулка,щракната в едни скобички.
П.П.намерих снимка-значи предпазителя е това бялото долу до трафа.
mar80 - специалист
Благодаря, колеги дано е предпазителя.Като намеря време ще я отворя да видим.
romanpm - майстор
Бих добавил че до "бялото" има каскаден диод - мъничка черничка кутийка с два извода :roll: която ако дефектира ефекта е подобен , също и самият магнетрон ако спре да генерира поради липса на вакуум примерно :? засега това се сещам :wink:
valentino76bs - майстор
romanpm написа:
Бих добавил че до "бялото" има каскаден диод - мъничка черничка кутийка с два извода :roll: която ако дефектира ефекта е подобен , също и самият магнетрон ако спре да генерира поради липса на вакуум примерно :? засега това се сещам :wink:
Диода пробива по често ,вероятността да прекъсне е малка,а когато пробие прави късо .

Тема "Микровълнова печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: