Здравейте! В момента инсталацията ми е:1. Плосък селективен колектор на Sunsystem,2. Неръждаем 80л. бойлер със медна серпентина и ел. нагревател на фланеца (от старите, кръглите),3. Тръбен път около 12м. в едната посока с тръби Pex-Al (от тези белите с алуминиева вложка) с диаметър 16мм. И разбира се помпа, управлявана от диференциален терморегулатор. Панела се намира на покрива а бойлера е на първия етаж. Системата действа вече 10 години безотказно, но поради нарасналите нужди от топла вода мисля да ъпгрейдвам, от което възникват няколко въпроса. Идеята ми е да взема още един колектор (същия на Sunsystem) и съответно по-голям бойлер. За бойлер съм се насочил към 200л. неръждаем с две серпентини. А ето и въпросите които изникват.1. Достатъчен ли ще е диаметъра на тръбите които ползвам(16мм.) защото са ми добре изолирани и замазани в стената и няма как да ги сменя с по дебели без къртене
.2. На новите бойлери серпентините са неръждаеми а слънчевия панел е меден и няма ли да се получи електрокорозия
(не намерих неръждаем бойлер с фабрични медни серпентини).3. И накрая дайте съвет каква марка бойлер да взема като държа да е 200л. неръждаем с две серпентини. Предварително Благодаря за всякакви съвети.