Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
маречков - специалист
Здравейте, от заглавито се вижда, че ми се реве.
Завчера викам, ще си отида на село да си наредя новата баня (смесители мивка и т. чиния), която е на втори етаж на мястото на килера и над мазата ми. Отивам, слагам по един обезвъздушител от радиатор на всяка точка и слизам в котелното да пусна водата. До тук прекрасно. Пускам първо студената - няма дертове, обаче викам преди да пусна и топлата от котелното, ще направя един байпас, та ако има проблем да съм по близо до крана. Оказах се прав за проблема. Пускам водата и :cry: чувам как баба ми вика от мазата: "КАЛИНЕЕЕЕЕЕЕЕ ТИЧЕЕЕ!" :shock:. Спирам и ..... не мога да го обясня какво ми беше. Локализирам теча, вадя две плочки, режа картона, разчовърках мазилката и :shock: :shocked: :motz: :xplode: по - късно ще сложа снимки да видите как плъшока ми е изял тръбата.
Това горното накакси го преглътнах. Хванах лепачката колената и след има няма час напълних системата. За мое щастие от друго място не протече. Още малко и затворих дупката в картона, намазах с изолация и другата седмица ще резна 4 плочки да затворя ъгъла и съм готов.
В тоя ред на мисли някай да сподели марка от тея електронните джаджи за плъхове, която да е ползвал и да е доволен.
Накрая хванах метлата да почистя и се облегнах на стената и чувам едно познато вече, нежно "хръц", дръпнах се, натискам с ръка и айде пак в музиката :shock: - около 2 кв.м. плочки се държат само на фугата. Сега да поясня за основата. Три стени - тухли с мазилка незнайно колко дебела, на места + 6 см., въпреки това стените имат отклонетие на 2 м. терезия 5/6 см., четвъртата стена - вертикални чамови греди 12/12 на през 50 см. Направих конструкция в/у 3-те стени, като профилите са на през 60 см., окачвачите съм слагал през 40/60 см. според това къде има здрава основа, пуснал съм и напречни, на които също съм слагал окачвачи. Върху това съм сложил зелен картон на два пласта, които съм разминал на 60-те см, фугите и на двата слоя са змазани с мрежа. Картона е обработен с хидроизолация и после бетонконтакт, плочките са лепени с Мурексин от тоя обикновенния (по избор на майстора на плочките). Та въпроса ми е защо се отлепят тея плочки? С пояснение, че от картона лепилото и с чук не пада, отлепя се плочката от лепилото.
Има и още, но после като кача снимките.
сола 180 - специалист
Еми затова се нанася и на двете страни, т.е. и на стената(обикновено с гребен) и на плочката (с мистрията тънко).Даже вече и по чувалите на някои лепила го пише.На такава основа аз работя само със флекс.
comunikator - специалист
Или ти е скапан Мурексина (вземи нещо по добро може и теракол на Боро) или мръзнат плочките знам ли!?
сола 180 - специалист
Абе за мръзненето не знам.Правих една баня в помещение от бетонни блокчета.Плочките лепих с цимент и пясък като едно време.Та всяка зима като напъне студа по плочките има по 5мм скреж ама вече 7-8 години си седят на стените.
ebahti - майстор
Мръзнат само когато се лепят при минусови темп. и лепилото замръзва вместо да стяга.Отлепят се също когато лепилото е мн. гъсто и не се маже гъзо на плочката
genkogenev - специалист
Вероятно е карал лепилото само на гребен върху картона и е редил плочките после . Картона дърпа много бързо и от там е станал фала . Дано не звуча черногледо , но ако е работил и по другите стени така ....................
Търси го да идва и оправя :axe:
сола 180 - специалист
Едва ли е от бързо дърпане на кашона.Човека пише, че е мазал хидроизолация и бетонконтакт, което не позволява бързо дърпане.Иначе ебаси хидроизолацията ще да е. :lol: :lol: :lol:
jekasus - майстор
Гаден е тоя евтин Мурексин, сякаш е само от пясък. А и отдавна не практикувам гребен по стената, нанасям на плочка.
маречков - специалист
Майстора е стар. Един вид фамилен. От 90 - те години, де що плочка има из къщи, все той ги е слагал. На гребен не е мазано никъде. Слага лепилото на плочката с мистирията, разпределя го и лепи на стената/картона. Лепилото е зраво стегнало на картона и не мърда от там, отлепя се от към плочката. Банята е вътре в къщата, има водно подово на 30 градуса и постоянно е топла. Преди наколко месеца като слагах тавана се отлепиха няколко квадрата покрай прозореца. Обадих се на майстора и той знаеше, каза ми че там лепилото му било хванало коричка и може да е от това, но ме увери, че на друго масто няма начин да се отлепят. Тогава се бях ядосал, имах един кашон черен силикон, свалих всичко де се беше отлепило, почистих ги от фугата забърсах всичко с кореселин и ги насвятках със силикон. Не съм ги фугирал още и си стоят мирно и не мърдат. Мисля и сега да подходя по същия начин, щото не ми се слага на ново картон.
Смятам да видя всички плочки, една по една как са. Здраво залепналите не смятам да ги пипам, за да не окепазя картона.
По отношение на подовото - сложено е по книга. Махнат гредоред, отлята 15 см. армирана плоча, после залепен и дюбелиран фибран 5 см. после тръби с ал. вложка от скъпите (не помня марката) на стъпка 15/20 см., после мрежа и 5/8 см. замаска за наклоните, отсрани покрай стените има фибран.
Мнения и критики за силикона?
Със силикон ли да фугирам и ли с фугираща смес?
Някой нещо за ел. устройствата против мишоци, интересува ме конкретна марка, която е изпитана в боя и върши работа.
Последна промяна от маречков на вт мар 08, 2011 5:13 pm, променено общо 1 път.
BobyB - специалист
маречков написа:
Майстора е стар. Един вид фамилен. От 90 - те години де що плочка има из къщи, все той ги е слагал. На гребен не е мазано никъде. Слага лепилото на плочката с мистирията, разпределя го и лепи на стената/картона. Лепилото е зраво стегнало на картона и не мърда от там, отлепя се от към плочката. Банята е вътре в къщата, има водно подово на 30 градуса и постоянно е топла. Преди наколко месеца като слагах тавана се отлепиха няколко квадрата покрай прозореца. Обадих се на майстора и той знаеше, каза ми че там лепилото му било хванало коричка и може да е от товаа, но ме увери, че на друго масто няма начин да се отлепят. Тогава се бях ядосал, имах един кашон черен силикон, свалих всичко де се беше отлепило, почистих и ги от фугата забърсах всичко с кореселин и ги насвятках със силикон. Не съм ги фугирал още и си стоят мирно и не мърдат. Мисля и сега да подходя по същия начин, щото не ми се слага на ново картон.
Смятам да видя всички плочки, една по една как са. Здраво залепналите не смятам да ги пипам, за да не окепазя картона.
По отношение на подовото - сложено е по книга. Махнат гредоред, отлята 15 см. армирана плоча, после залепен и дюбелиран фибран 5 см. после тръби с ал. вложка от скъпите (не помня марката) на стъпка 15/20 см., после мрежа и 5/8 см. замаска за наклоните, отсрани покрай стените има фибран.
Мнения и критики за силикона?
Със силикон ли да фугирам и ли с фугираща смес?
Някой нещо за ел. устройствата против мишоци, интересува ме конкретна марка, която е изпитана в боя и върши работа.
Като има подово, не трябва ли да се лепят с флекс лепило, нищо че са по стената, нали има температурни разлики от пода нагоре?

Тема "Новите ми плочки падат, а мишка ми изяде водопровода :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: