filmatoplo , зависи от изолацията на къщата дали ще е достатъчно само водно подово! Не могат да се дават универсални съвети ! При една ситуация става , при друга - не!
Тани написа:BobyB, явно нямаш големи южни прозорциНапротив, имам, но при 10 см изолация и другите ишерети плюс 25 см тухла и мазилка, дебелината на стената става около 40 см, а прозореца е в средата и. При тая дебелина и високо слънце през лятото, се получава малко ефект на козирка, аз мислех да правя козирка, но изглежда няма нужда. Най-топло е било около 27 градуса вътре при 43 навън миналото лято, без охлаждане. Само на третия етаж стигаше до 28, дори 29, въпреки че стрехата на покрива скрива и съм сложил 30 см вата на тавана.... Пак е ок.Не ми се вярва двама съфорумници да ме лъжат , при положение , че ми препоръчват да си направя и аз водно подово!
filmatoplo , зависи от изолацията на къщата дали ще е достатъчно само водно подово! Не могат да се дават универсални съвети ! При една ситуация става , при друга - не!
BobyB написа:Не искам замазка, а сух под...това е проблемаkalin72 написа:Цената на подово отопление Джакомини, което обявиха от фирма Тератерм, е около 50-60 лева на квадрат. Има вариант да не си купуваш скъпите изолаторни плоскости, 18 лева на квадрат, а да сложиш Фибран, и да изрежеш улеите за тръбите.Глупости, как ще режеш километри улеи. Просто се слага метална мрежа фи 4, 20 на 20 отгоре, и се привързват тръбите към нея. Така мрежата армира и замазката впоследствие.
Подовото е с ниска температура, защото топли на краката, и така ужким ти е топло на цялото тяло, при по-ниска температура на околния въздух, 19-20 градуса, срешу 22-23 при отопление с радиатори.
Както казах и в други теми, аз също съм пред дилемата подово или радиатори......
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: