• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
boss901 - специалист
Колеги здравейте
Решил съм да си направя парно у нас със сръбска печка 20+5kW.Искам да ви питам кое по-добре отворена или затворена система :?: И ако може да ми помогнете със снимков материал и схеми за свързването на печката.
Благодаря предварително :prayer: :prayer:
naskov - майстор
Не си казал точния модел на печката. По принцип сръбските печки могат да работят и на затворена система, така , че зависи от избора ти. Няма точно определен начин на свързването. Става според случая. Имам доста монтирани от тях и ги знам в детайли. Затова питай конкретно
boss901 - специалист
все още не съм избрал модела вие каква ще ми препоръчате :?:
naskov - майстор
Зависи какво ще отопляваш.
torbalan - Дървен философ
ако има къде да сложиш разширителния съд, без да му се притесняваш, че ще замръзне - прави я отворена...
ако това с разширителния съд е проблем - може да направиш системата затворена... при затворена система РС може да го сложиш навсякъде...
boss901 - специалист
ще отоплям къща първия етаж.къщата е на 35 години и първия етаж е целия с камъни,а и също къщата е с плоча :shock: :shock:
maxuel82 - специалист
Добре де, сметнал ли си мощността необходима за отоплението на къщата ! :?
професионал - специалист
Аз съм му пуснал циркулация и разширителя не може да замръзне(отворена система). :thumbs: :partyman:

Прикачен файл

разширителен съд.png
разширителен съд.png (10.24 KиБ) Видяна 15697 пъти
bulhomes2 - майстор
Аз мисля, че тия парни могат да замръзнат ако не се ползва определено време. При работещо парно не виждам смисъл от циркулацията през него.
baikiro - специалист
Кичи PC на тавана и ако не церкулира водата през него при -20 градуса системата от отворена става моментално затворена като замръзне...! и ще има бууууммм.....! :axe:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "парно на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: