• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани - модератор
sand0 написа:
Ми слагайте м/у профилите и бетона така наречената шумоизолационна лета (една такажа гумирана). Става приличен термо мост.
Аз в мойте профили им набих и стиропор вътре в тях.
Няма смисъл от това упражнение. Като застъпиш със следващата стена, термомоста се изолира.
Stefak - напреднал
Извинявам се, явно не съм се изразил правилно. Не съм против изолацията, даже тази пролет ще сложа външна изолация. Това което не разбирам е как ще помогне на работата на моя котел т.е. да намали времето за обслужване и разхода, при положение че е най проста механика. Котела между другото е Виадрус U26, 56 киловата. Самоделката преди него правена от майстори в квартала беше с класи над него.

По темата - в квартала в който живея има много къщи по 300 квадрата и искам да ви кажа, че никой не е паднал под 3 000 лева за сезон.
LazarGanev - "Велик майстор"
Просто трябва да проумееш факта, че котелът с инсталацията компернсира топлозагубите на жилището. Ако намалиш наполовина топлозагубите си, едно и също количество гориво ще ти стига за двойно повече време или вместо 12 тона въглища на сезон ще ползваш 6 тона при същия комфорт. Сега разбра ли го?
filmatoplo - майстор
Дърва колко изгарят :? 50-60 кубика за 300 кв.
Stefak - напреднал
Да, горе долу толкова дърва се изгарят ако отоплението е само на тях. Аз лично изгарям около 1 кубик дърва, само за запалване. В крайна сметка независимо от комбинацията парите излизат около 3 000 за сезон. Това е според моите наблюдения по съседи и приятели в квартала.
BobyB - специалист
Stefak написа:
Извинявам се, явно не съм се изразил правилно. Не съм против изолацията, даже тази пролет ще сложа външна изолация. Това което не разбирам е как ще помогне на работата на моя котел т.е. да намали времето за обслужване и разхода, при положение че е най проста механика. Котела между другото е Виадрус U26, 56 киловата. Самоделката преди него правена от майстори в квартала беше с класи над него.

По темата - в квартала в който живея има много къщи по 300 квадрата и искам да ви кажа, че никой не е паднал под 3 000 лева за сезон.
Моята е към 600 м2, от които 400 са отопляеми и връзвам сезона за 1000-1200 лв...
BobyB - специалист
filmatoplo написа:
Сподели .
Споделял съм вече - 10 см стиропор на стени, 25-30 см вата на тавана, 5 камерна дограма с троен стъклопакет с К стъкло навсякъде, водно подово навсякъде, термопомпа вода-вода, от сондаж, топли и 200 л бойлер. Към отопление работи почти само нощем с изключение на най-студените дни, обикновено 36-43 градуса, иначе през деня е към бойлера само - 50-53 градуса.
Веднъж загрята замазката държи цял ден топло, пада около градус до вечерта - около 21 градуса постоянно.
filmatoplo - майстор
=D> Браво това е за пример.
Stefak - напреднал
BobyB, bраво, постарал си се доста. Въпроса ми е обаче как на вече построена къща с височина на тавана 2.50м. да сложа вата 30 см., нали ще стане по нисък етажа. За К стъклото още ме е яд, че не сложих когато сменяхме дограмата, но тогава преди 5г. това стъкло оскъпяваше почти двойно поръчката и просто нямаше откъде да намеря финанси. Това лято най-вероятно ще разкарам твърдото гориво и единия от вариантите е термо помпа, като твоята, но бегла справка в интернет ми показва цена около 15 000 и сигурно отделно монтаж, наистина ли толкова излиза?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Отопление на 300 квадрата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: