Най - вълнуващия въпрос зимно време.
liusien - специалист
filmatoplo написа:
Аз лично целенасочено не съм монтирал водноподово под ламинат -просто клиента с подовото без да ме пита си монтира ламинат на подовото , и аз се претеснявах дали ще топли -вече не се притеснявам -Топли. :wink: Ламината му е обикновен и проблем с фуги и изкривяване засега няма. В много сайтове за сухо строителство и Пасивни къши дават водно подово дори под 2 санта паркет . :wink:
Приятелю, да разбирам, че дори и обикновен ламинат да се сложи - ще има ефект с отоплението, така ли? А каква да е максималната дебелина на ламината? Щото - колкото по-дебел - толкова по-трудно ще "пробие" топлината през него, нали? :)
PCL82 - майстор
Този човек си е вкарал жива отрова. Нали в ламината има разни лепила и разтворители. След време изветряват, макар и бавно но като го подгряваш ще се отделят интензивно.
Знам случай навремето за пометнала жена заради прясно лакиран с реактивен лак паркет.
filmatoplo - майстор
Няма мирис от ламината , за лака по паркета мирише -да . На този човек ламината му е 7 мм и пода успява да се загрява до 28 гр колкото е необходимо.
Chefo77 - майстор
PCL82 написа:
Този човек си е вкарал жива отрова. Нали в ламината има разни лепила и разтворители. След време изветряват, макар и бавно но като го подгряваш ще се отделят интензивно.
Знам случай навремето за пометнала жена заради прясно лакиран с реактивен лак паркет.
Чакай да видим дали съм разбрал правилно:
Опитваш се да сравниш ламинирана подова настилка, преминала през редица изпитания за отделяне на летливи органични съединения (основните тестове са за формалдехид) и на база резултатите, е получила сертификат, с химическо съединение, което остава летливо минимум 7 дни след полагане и което се нанася задължително с противогаз? Ами то трябва да си мегатъп да се набуташ в стая, лакирана с реактивен лак преди втората седмица, а ако си в такова деликатно състояние, за какво говорим изобщо??? Аз лично съм гонил бременна клиентка от апартамента и, защото се опита да влезе докато лакирах с полиуретанов лак на Cap Arreghini, който не отделя толкова токсини като реактивния.

На етикета на ламината трябва да има картинка и надпис. Ще ги познаеш. И не се притеснявай, изолационният ефект не е толкова голям, колкото се притесняваш :)
filmatoplo - майстор
Встрани от темата -представете си колко топлоизолира ламината щом пропуща топлото -значи пропуска и Студа :wink: знам че зависи от изолационната подложка под него но , ното си остава .
radius - майстор
В апартамента, където живея има ТЕЦ. Около вертикалните тръби на парното, при промяна на температурата на водата се получава много силно пукане на ламинирания паркет. Явно от топлинни разширения. Дали няма да се получава такъв ефект при поставяне на ламинат върху водно подово?
filmatoplo - майстор
Според мен -ако ламината не е посочен че става да се монтира над водно подово с указания -не го монтирайте .Сега , че хора слагат обикновен ламинат -те си поемат последствията .Има го монтиран -работи , но колко ще издържи . :wink:
radius - майстор
Въпроса ми е дали пука при промени в температурата на водата, иначе темата "Лам. паркет върху водно подово" я изчетох с голям интерес. :rock:
filmatoplo - майстор
Там където съм монтирал , не са ми споменали собствениците че се чува пукане , може би при теца водата е с по голяма температура :? може да пукат и тръбите които сигурно са циментирани в замазката . :? Като цяло пода при подовото се темперира по бавно, и разширението ако има такова се извършва постепенно без шум .В къщи където съм с радиатори , в близост до 1 имам шкаф и телевизор на него -и двете неща пукат . :)

Тема "Ламинат или теракот върху водно подово?..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: