• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Явно без топломер трудно могат да се покажат меродавни данни.С него може директно да се отчете копа,при мене показа от 1,5 до 2,5кв отдаване при разход около 1кв което прави коп около 2.Не ми става ясно защо при мощност на климатика 5,5кв отдава само 2кв.,явно нещо не ми е наред :? за това за сега не я ползвам :sad:
Сложил съм такъв топломер. http://cgi.ebay.de/Warmezahler-PolluCom ... 2c5b4f98f4
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно това е начина kuuuuuul :thumbs: . Тези високи СОРове са само на книга май. Обикновено там не се отчита дефроста
Dimonrb - специалист
kuuuuuul написа:
Сложил съм такъв топломер. http://cgi.ebay.de/Warmezahler-PolluCom ... 2c5b4f98f4
Дали се продава подобно нещо в България, а ако не можеш ли да дадеш подробности дали ти го доставиха до тук или си го взел от Германия?
kuuuuuul - майстор
За България обикновенно не пращат,взех го от там.Другия месец ми предстои ходене на там и мога да донеса няколко бройки.Тук сигурно се продават но са скъпи,тези са втора употреба.
Последна промяна от kuuuuuul на чет мар 10, 2011 11:27 am, променено общо 1 път.
Dimonrb - специалист
kuuuuuul написа:
За България обикновенно не пращат,взех го от там.Другия месец ми предстои ходене на там и мога да донеса няколко бройки.Тук сигурно се продават но са скъпи,тези са втира употреба.
Чудно, брой ме моля те с една бройка, ще питам приятели дали искат и те.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Димо
naughty - специалист
топломера има файда само за системи без бойлер. при мен е безполезен, тъй като голяма част от топлинмата отива за подгряване на бойлера; няма (или поине не се сещам) как да се измери
phoenix - специалист
Какво точно мери топломера и каква му е логиката на смятане?
Може пък да измислим някакъв уред, който да е приложим в нашите термопомпи и да си го създадем ние. Както си имаме и температурен мониторинг?
Намерих една схема
Изображение
Мери Т вход и Изход и предполагам дебита вода(лесно може да се заложи константа като знаем скороста и дебита на помпата)? :roll:
Може би може и да се смята и на базата на фреон? :?
Дайте да го изумуваме.
phoenix - специалист
:supz:
Последна промяна от phoenix на чет мар 10, 2011 12:31 pm, променено общо 1 път.
kuuuuuul - майстор
Топломера отчита и моментния разход,така че става за всякакви варианти,с бойлер,без него,промяна скороста на помпата и т. н.Можеш на пример да прецениш на каква скорост ще е най голям копа.Може и да се измисли нещо направисам но без водомер данните ще са приблизителни.При цена около 60-70лв ,а може и по малко /търг/ незнам да ли си заслужава.
Ahmakov - специалист
Трябва да се мери температурата на водата в ТО, така че за система с бойлер не става. Може да ти показва и за определен период от време , от дата до дата. При преминаване в режим на охлаждане, трябва да се сменят, местата на датчиците. Най големия недостатък е, че вътре има батерия, която има живот 5 години и като падне, губи цялата информация и софтоера си. Уреда става за изхвърляне и ти остават само два датчика за спомен. Така че, който има да помисли докато е време за батерията...
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 28

Тема "Термопомпа Въздух-Вода от Vanko68 висок разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: