Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vk - специалист
По-горе коментирахме, че енегото не се интересува от този проблем, понеже е след електромера, и защото собствеността на мрежата преминава след електромера. Трябва да се ангажира частен специалист. А полиция едва ли ще може да види и установи подобно нещо, а вероятно няма да им се занимава въобще.
ArturDent - Почти Безобиден
Аз бих постъпил така:
Намирам човек, който разбира и установяваме дали има проблем.
Ако наистина има проблем - и го открием просто пускам върху нелегалните кабели малко "бонус". В смисъл вместо фаза и нула - две фази. Ще се чуе кой е крадеца.
sian - специалист
Колега ArturDent ако някой краде му пусни 2-фази...ами ако онзи си ползва неговата си нула и дъпа само от чуждата фаза.
Johny - майстор
Бих предложил и друг вариант. Да намери инкасатора на сградата и да погледнат на кой апартамент чувствително е паднало потреблението на енергия. Поне малко да локализира потенциалният крадец. Мисля, че при правилен подход, всеки би му съдействал.
mirk - майстор
С две фази можеш да утрепеш някой. Най добре както ти каза Джони виж къде са намаляли сметките с 60-70 лева дошли при тебе.
evil - специалист
Всъщност ако този който краде си ползва своята нула май е по-добре защото при изключена твоя консумация има вероятност с включване и изключване на предпазителя ти долу и с едни ампер клещи да се следи тока на нулевите жила къде той играе в такт с превключването на твоя предпазител а нулевото жило стане ли ясно вече е лесно
ArturDent - Почти Безобиден
evil, sian, ясно е, но ако аз го правя ще разбера дали си ползва неговата нула, моята фаза и т.н.
Ако на мен ми се случи .... ще му намеря начина.
k8l8 - специалист
Ето една идея и от мен:Няма да си губя времето с търсене просто слагам един обикновен диод с голям ток след АТ-то и това е. Всичко що има индуктивност изгаря.За бойлер не става но за климатик е добре.Само викни електротехник да ти го монтира, за да не стане беля. А по въпроса за фазите, какво става ако крадеца е на една и съща фаза ?
mitko64 - майстор
Едно питане и от мен. Понеже ме съмнява една обща стена със съседите, мисля да се разкача от кутията преди стената, дали ако вържа последователно на фазата, някакъв товар, примерно крушка след кутията, без да се разкачам, бих засекъл нелегално прикачване. Контакта на съмнителната стена естествено не го ползвам. Вече втора година получавам яки сметки, но този месец направо ми се изправи косата- 100лв.

Тема "Голям проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: