Здравейте имам един въпрос и реших да се допитам до вас!Значи на село си направих отделна постройка с баня и тоалетна закарах 2х6кв. до там от таблото вътре ще има бойлер(2-3kw),пералня(още не съ я взел но около 2kw),един двоен контакт на който ще се пуска духалка(2kw) и осветление 2бр. отвън също има два контаката които няма да използвам често и осветление 3бр. та въпроса ми е мога ли да го вържа всичко на един предпазител и ако може какъв ампераж да е?
Та ти питаш 3+2 +2+ ? /мин 2/ = 9 kw дали да вържеш на един предпазител. Тази мощност означава при едновременно включване малко над 40А. Имаш ли от къде да ги захраниш от таблото?
Ако имаш, аз бих сложил едно малко табло на пристройката с 3бр предпазители: 25А за бойлера и пералнята,20А за четирите контакти/един двоен и два единични/ и 16/10/ А за осветлението..
Друг вариянт,по добрия е да разделиш бойлера и пералнята на отделни предпазители / 2 по 16А..
Едва ли няма да можеш да намериш място за това примерно табло с 4 бр. предпазители.http://aagroup-bg.com/index1.php?c=4&Pr ... =4&dan02=1
И по лесно ще ти е защото ще го ползваш като голяма разклонителна кутия - в него ще вкараш захранването и всички токови кръгове..
Това табло е за открит монтаж,не е необходимо да го вкопаваш, а само да скриеш кабелите за да не се виждат отвън..