• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте имам един въпрос и реших да се допитам до вас!Значи на село си направих отделна постройка с баня и тоалетна закарах 2х6кв. до там от таблото вътре ще има бойлер(2-3kw),пералня(още не съ я взел но около 2kw),един двоен контакт на който ще се пуска духалка(2kw) и осветление 2бр. отвън също има два контаката които няма да използвам често и осветление 3бр. та въпроса ми е мога ли да го вържа всичко на един предпазител и ако може какъв ампераж да е?
fikata - майстор
Пренасям мнението си тук:
Та ти питаш 3+2 +2+ ? /мин 2/ = 9 kw дали да вържеш на един предпазител. Тази мощност означава при едновременно включване малко над 40А. Имаш ли от къде да ги захраниш от таблото?
Ако имаш, аз бих сложил едно малко табло на пристройката с 3бр предпазители: 25А за бойлера и пералнята,20А за четирите контакти/един двоен и два единични/ и 16/10/ А за осветлението..
Друг вариянт,по добрия е да разделиш бойлера и пералнята на отделни предпазители / 2 по 16А..
Едва ли няма да можеш да намериш място за това примерно табло с 4 бр. предпазители.
И по лесно ще ти е защото ще го ползваш като голяма разклонителна кутия - в него ще вкараш захранването и всички токови кръгове..
Това табло е за открит монтаж,не е необходимо да го вкопаваш, а само да скриеш кабелите за да не се виждат отвън..
http://aagroup-bg.com/index1.php?c=4&Pr ... =4&dan02=1
valat111 - специалист
muhur написа:
Здравейте имам един въпрос и реших да се допитам до вас!Значи на село си направих отделна постройка с баня и тоалетна закарах 2х6кв. до там от таблото вътре ще има бойлер(2-3kw),пералня(още не съ я взел но около 2kw),един двоен контакт на който ще се пуска духалка(2kw) и осветление 2бр. отвън също има два контаката които няма да използвам често и осветление 3бр. та въпроса ми е мога ли да го вържа всичко на един предпазител и ако може какъв ампераж да е?
Приятелски съвет, не го прави това. Не по-малко от 4, дори 5 кръга/ разбирай предпазители, освен главния/.
totio1973 - специалист
А там от където си пуснал 2x6кв. наясно ли си къде да ги свържеш.Иначе колегите са са ти дали отговора на въпроса ти.
vk - специалист
Ako няма да пускаш всичко едновременно можеш с един 25 А предпазител да караш.
Например топлиш бойлера през ноща. Духалката само ти затопля банята, за кратко.
Пералнята в някакво друго време (тя е да кажем до 1500 w).
Иначе 2 кръга, с 2 предпазителя, поставени в малко табълце при тази постройка, на сухо място.(един за бойлера и един за другите неща)
totio1973 - специалист
vk написа:
Ako няма да пускаш всичко едновременно можеш с един 25 А предпазител да караш.
Например топлиш бойлера през ноща. Духалката само ти затопля банята, за кратко.
Пералнята в някакво друго време (тя е да кажем до 1500 w).
Иначе 2 кръга, с 2 предпазителя, поставени в малко табълце при тази постройка, на сухо място.(един за бойлера и един за другите неща)
Осветление и контакти-на един токов кръг :?
vk - специалист
totio1973 написа:
Да, един 25А за бойлера и един 16 А за останалите неща (а може и 10 А)
fikata - майстор
vk написа:
totio1973 написа:
Да, един 25А за бойлера и един 16 А за останалите неща (а може и 10 А)
Вуйко кво викаш:
пералня(още не съ я взел но около 2kw),един двоен контакт на който ще се пуска духалка(2kw) и осветление 2бр. отвън също има два контаката които няма да използвам често и осветление 3бр. та въпроса ми е мога
всичко това на 16А и хайде от тебе да мине - позволяваш и 10А :lol:
evil - специалист
Дори и да няма никаква едновременност пак не трябва всичко това да е на един предпазител.Ако осветлението е с проводници от 1,5-1-а дори и в осветителните тела може да има и по-тънки мостове и ако за бойлера и контактите се ползват сечения 2,5-4 квмм то ако се защитава цялото това многообразие с един предпазител то той заради силовите консуматори трябва да е поне 25А а дали такъв предпазител може да различи дали някое малко сечение прегрява и е на път да се запали от реотана на бойлера например :lol: съмнявам се :lol:
lov - майстор
+ 1

И ми е омръзнало да гледам такива изпълнения с един предпазител и един токов кръг. И като вземеш да обесняваш пак тяхното си знаят.
'' Бе кога ще пусна бойлера и пералнята заедно . Ама днеска ми се наложи та за малко само да отвърне водата в бойлера......''

На такива просто има казвам довиждане и си заминавам.
  • 1
  • 2

Тема "Един въпрос към вас!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: