• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
boss901 - специалист
Колеги днеска направих скица на къщата,може да не е много точна но се вижда :shock: за ко стаа въпрос. :) Броя на глидерите съм ги изчислил-общо са 45 броя.Радиаторите са 4 броя и отделно боилера(3kW).Дограмата е дървана горе доле е добре.Изолоцаии няма никакви.Отвънка къщата е измазана и е с плоча.Общата квадратура е 90кв.м.Първия етаж е каменна зидария,а и въпросителната на скицата е бойера :wink: Разшерителния съд има къде да го сложа.След време ще сложа радиатори и на горния етаж,ама е малко по голям от долния та тази печка ще може да отопли двата етажа :?: Печката е алфа терм 20 (20+5kW)-има ли по мощни печки от тази???

Прикачен файл

ABCD0019.JPG
iva6ki - специалист
Аз ги виждам тъй нещата: нямаш изолация,дървена дограма,но пък имаш комшия норма 180-210w/кв.м избираме средна 200w/кв.м или 76w/куб при H-2,60m
1-8кв.м печката
2-16кв.м Х 200w = 3,2кв
3-12кв.м Х 200w = 2,4кв
4-10кв.м Х 200w = 2,0кв
5-16кв.м Х 200w = 3,2кв
6-3.5кв.м Х 200w = 0,700кв /баня предпол. кв/
7-бойлер 1 Х 3000w = 3,0кв
тотал:11,500кв х10% аванс =12,650кв
Тази печка май с малко нема да и стига и за двата етажа а за един ми се вижда голяма ,но ако няма да захранва бйлер на втория етаж може и да стигне а този модел който си споменал е 15+5 а има ALFA TERM 27 -Обща топлинна мощност – 27 kW
• Топлинна мощност, отдавана от печката – 5 kW • Топлинна мощност на водната риза – 22 kW за по мощна поне аз незнам .
за сега толко от мен :feuer:

Прикачен файл

ABCD0019.JPG
професионал - специалист
Аз мисля, че тия парни могат да замръзнат ако не се ползва определено време. При работещо парно не виждам смисъл от циркулацията през него.
bulhomes2-Бай Киро е съвършенно прав,а циркулацията ме освобождава от грижи по системата-и в най -големия студ срещу минимален разход(колко харчи помпата ?) имам гаранция,че системата няма да замръзне,а често оставям камината с часове без надзор и не ме е страх , че ще изгасне.
bulhomes2 - майстор
Може и да бъркам. Мисълта ми беше, че и със циркулация, ако съда е в неотопляем таван и ако не е изолиран (а като се замисля - както и да е изолиран), ако сте на почивка да кажем седмица (на Беклемето =P~ ) и има студове - пак ще замръзне.
baikiro - специалист
А не можеш ли да изпълниш нешто такова съшто няма да имаш проблем...!

Прикачен файл

DSC0461456.jpg
baikiro - специалист
ето още снимки на помпата зад печката..!
Прикачен файл:
DSC0461245.jpg

Прикачен файл

DSC0461145.jpg
boss901 - специалист
iva6ki тази стая където е до печката (номер2-16кв.м Х 200w = 3,2кв) няма да слагам радиатор и смятам да купя ALFA TERM 27 :)
boss901 - специалист
baikiro написа:
А не можеш ли да изпълниш нешто такова съшто няма да имаш проблем...!
братле аз така смятам да го направя,а това над бойлера е РС нали
boss901 - специалист
baikiro написа:
Прикачен файл:
DSC0461245.jpg
тази помпа е немска STAR RS 25/4
iva6ki - специалист
boss901 написа:
baikiro написа:
Прикачен файл:
DSC0461245.jpg
тази помпа е немска STAR RS 25/4
За стаята незнам за какво я ползваш ,но ако правиш нещата с бъдеща идея заложи поне тръби а за помпата важи същото ако ще слагаш и на втория радиатори етаж за мен тази е малък дебит
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "парно на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: