Мечтата на всяка домакиня
PolariS - специалист
Трябва да си сложа някакъв бойлер в кухненския бокс. Засега самата кухня не е направена, та мисля че сега е момента да обмисля за бойлера. Какъв съвет бихте дали, какъв бойлер да се използва, къде да се сложи (под плота, на стената), как да се свърже. Споделете работещи варианти, pls, нещо което ползвате и сте доволни...ако имате и снимки :-D
klaris - напреднал
бих те посъветвала да НЕ си взимаш от такъв тип за стена:http://www.tesy.com/waterheaters_bg.php?catid=35.Адски са неудобни тези врътки :x Ако е под плота, става
georgiarg - специалист
Бих препоръчал бойлерите на елдоминвест, но е необходимо да се предвиди и подходящото захранване съответстващо на мощността.
shadowman - майстор
Взимаш бойлер за под мивка, дали ще е Аристон или Допломат е ваше решение (дипломата е по евтин с около 15 пари), а като вместимост най-често се поставят 10 литрови.
georgiarg - специалист
Бойлер за монтаж под мивката е добро решение.
masteradmin - майстор
И аз бих те посъветвал в никакъв случай да не взимаш проточен. Иначе тези за под мивка 10-15 литрови са добри само да ги закачиш за стена на стаята, а не за стената за шкафа.
rap66 - специалист
masteradmin написа:
И аз бих те посъветвал в никакъв случай да не взимаш проточен.
Простете че "съживявам" темата, но аз точно такъв си мислех да сложа в кухнята. Искам когато и да врътна кранчето да потече топла вода. В момента имаме една Юнга и ми върши чудесна работа. За под плота обаче аналога е проточен бойлер под налягане. Връзва се директно към топлата вода на смесителя. Та бихте ли ми казали какви са минусите ?
larana - напреднал
Еднофазните проточни бойлери (за трифазните нямам мнение) не могат да се мерят даже и с една юнга. Дори на скъпите Стибъл-елтрон характериститиките, които дават за 6-8kW-модел са мижави. Спомням си че беше много малък дебит и повишаване на температурата с около 10 градуса. Аз съм със ТЕСИ и единственото което се радвам че направих като ремонтирах апартамента е, че си прекарах успоредна мрежа със нормален бойлер и отделно 4 квадрата захранване, та белким след време тези бойлери ги усъвършенстват, защото самата идея наистина е добра.
А за ТЕСИ мога да кажа, че са ПЪЛНИ БОКЛУЦИ. Два пъти ходи на ремонт и то защото са така са "измислени". А пък за експлоатационните качества да не говорим. в момента не го и ползвам.

Тема "Кухненски бойлер - съвети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: