Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
batence81 - специалист
Здравейте, имам стена от панели и неотваряеми пвц прозорци, които трябва да монтирам. Не съм слагал досега и моля да ме посъветвате как да стане, за да е стабилно. Рамките на прозорците са с около половин сантиметър по-малки и от 4-те страни. Да подпра прозореца с дървени трупчета и да сложа пяна за прозорци или направо да измажа с цимент и пясък. Има ли специална пяна за това и тя само държи ли здраво прозореца като стегне? Мерси.
torbalan - Дървен философ
моите ги залепиха само с пяна...

първо с клинчета ги нивелираха след това ги запениха
след няколко часа, като втвърди пяната - изрязах това, дето стърчи и след това подмазването...
schuldiner - майстор
Не съм джамджия, но със сигурност бих сложил и по един-два дюбелпирона на страна преди монтажа на стъклопакета, а след него пяната...
Ако стената не е довършена и се предвижда някакъв по-дебел слой (топлоизолация, облицовка, изравнителна мазилка), първо бих я подравнил и от двете страни, за да позиционирам правилно прозореца.

ПП Може би не е тук мястото, но все пак да напомня - желателно е да има хидроизолираща лента по периферията на профила, която да се застъпи с обръщането. Трябва да се помисли и за подпрозоречните поли (первази) - хубаво е да са прекъснати, т.е. от две части - външна и вътрешна, подпъхнати, закрепени и надеждно уплътнени към профила на дограмата.
bogomilZ - специалист
batence81 написа:
Здравейте, имам стена от панели и неотваряеми пвц прозорци, които трябва да монтирам. Не съм слагал досега и моля да ме посъветвате как да стане, за да е стабилно. Рамките на прозорците са с около половин сантиметър по-малки и от 4-те страни. Да подпра прозореца с дървени трупчета и да сложа пяна за прозорци или направо да измажа с цимент и пясък. Има ли специална пяна за това и тя само държи ли здраво прозореца като стегне? Мерси.
Андрешко, защо не ги поставиха които правиха дограмата?
Сега като надуе пяната и събере страните следващата тема във форума ще е " Не влиза стъклопакета в рамката"
а ако духне вятър - " Падна ми прозореца"
torbalan - Дървен философ
eее, след като я нивелира и заклини - трябва да си сложи стъклопакетите
и след това да запенва...
Pablo - специалист
torbalan написа:
eее, след като я нивелира и заклини - трябва да си сложи стъклопакетите
и след това да запенва...
Привет , доста отдавна работех като монтажник. По принцип доста фирми само на пяна го караха. Ние слагахме и дюбели , защото пяната с времето старее и в зависимост от качеството и , в един момент може да се окаже проблем.

Това да са монтирани и стъклопакетите е наистина важно , защото пяната наистина раздува здраво и може да огъне профила.

Преди да запениш - фиксираш рамката с клинчета и нивелираш.
boltik - специалист
И аз гледах,как монтират прозорци едни поляци.Схемата е следната:Слагат клинчета,обаче в самия край на рамката.След фиксирането закачат прозорците и запенват.Преди да запенят пръскат с вода,че по-бързо съхнела пяната.След 2 часа пробиват дупки в рамките и стените и навиват едни болтове смонаресни.
Pablo - специалист
boltik написа:
И аз гледах,как монтират прозорци едни поляци.Схемата е следната:Слагат клинчета,обаче в самия край на рамката.След фиксирането закачат прозорците и запенват.Преди да запенят пръскат с вода,че по-бързо съхнела пяната.След 2 часа пробиват дупки в рамките и стените и навиват едни болтове смонаресни.
Това с болтовете май е само за тухлени стени - иначе дюбели. А за пяната - наистина тя не "съхне" а се втвърдява при контакт с влагата от въздуха.
batence81 - специалист
Момчето по-горе неправилно използва литературни герои, Андрешко не е символ на стиснатост. Прозорците са ми чист подарък и ще е нагло да викна човека и да ми ги закачи.
Моля някой да изкаже малко по-подробно за дюбелите и заклинването, за да го направя като хората.
boltik - специалист
Ами това е.1,2,3 и 4 мястото на клинчетата.Жълтото е пяна.Оранжевото са местата,където трябва да се мери с невилира.5 и 6 са местата,където разтоянието м/у нивелира и рамката трябва да е еднакво.

Прикачен файл

Untitled.png
Untitled.png (36.2 KиБ) Видяна 5832 пъти

Тема "Поставяне прозорци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: