Мечтата на всяка домакиня
:cry: Здравейте! Майсторим кухня и се оказва, че контактите не могат да бъдат поставени на гъровете. Причините са няколко: ако трябва да се вкопават панелките са тънки и ще влезем в банята, друга причина е това, че гърбът ще е лакобел и мъжът ми не иска да го пробиваме. Дилемата е къде да са контактите? Мислехме за ъглов монтаж м/у гърба и дъното на горните шкафове, но единствените които намерихме са на Масив за по 127 лв. парчето. Мислехме и за вариант да са на самите дъна на горните шкафове, но как? с двойно дъно, но от гледна точка на защитата от пожар и аз не знам вече. Моля Ви за съвет ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да пише. Също така и за осветлението, ако сложим лед ленти под горните шкафове достатъчно ли ще е като допълнително осветление и не дразнили тази светлина? Благодаря предварително на тези, които ще се включат със съвет!
stamenov1 - специалист
Лед лентите, особено тези с топлата светлина са доста приятни за гледане. Със съответното димиращо устройство може и да ги намаляваш и до фоново осветление. Най добре отиваш и си избираш типа на лентата, според това на теб кое излъчване ти харесва. Другия вариант е с RGB лента и чрез промяната на светенето на отделните цветове да си нагласяваш цвят. За контактите не мога да дам мнение.
housedoktor - майстор
Понякога съм монтирал контакти за външен монтаж на горните шкафове,за модели с корниз .Така не се виждат.Иначе вариант двойно дъно ми изглежда приемлив
Ако сложите контактите на дъното на горните шкафове ще си имате проблем с окабеляването и неговото "скриване"...
gogo1113 - специалист
Продават се контакти-модули /двойни и тройни/, които се вграждат в самия термоплот и могат да се прибират вътре в плота, когато не се ползват. Доста са практични и стоят много ефектно.
"Продават се контакти-модули /двойни и тройни/, които се вграждат в самия термоплот и могат да се прибират вътре в плота, когато не се ползват. Доста са практични и стоят много ефектно."

Да, срещу скромната сума от 219 лв. за тройка контакт :cry: Мерси на всички за отговорите :)
invizitor - специалист
Сложихме на тази кухня стъклен гръб.Контактите са на дъната на шкафовете горен ред.Нямам снимка как е отвътре,но е с кабелен канал,доколкото си спомням.Проблеми засега няма и не се очертават.

Прикачен файл

2011-03-16_020043.png

Тема "Спешно ми трябва помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: