• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Аз знам , цена тр се запазва и консумативите покрай стиропора , само той поскъпва двойно на квадрат ако го удебелиш двойно . :wink: А за Винербергера -сам ще се убедиш , сравнен с другите -Гръцки тухли ,Итонг,и всякакви други нашенски трошляци идинички и четворки -печени недоизпечени. :wink: Ако е за теб не прави компромис , преди години ги препоръчах на 1 човек тук още ме споменава с добро :) , ако си предприемач -най добрите тухли са най- евтините в склада. :wink:
Asen_77 - напреднал
Не съм предприемач. Интересувам се за себе си. Искам като дойде време за проектиране след време и архитекта ме пита какво искам - да не му мънкам а да му кажа какво искам. И той да ми даде варианти на моето желание, а не тепърва да ми вика това е правилно, това си сложи. Примера го имам срещу моята къща, съседа извика фирма - налагаха го едно хубаво, взеха му парите и дори не изпълниха това за което бяха се разбрали. Оправдаха се с криза, повишени цени и кво ли не. Аз искам да знам какво искам, защо го искам по този начин и какво ще ми струва това.
filmatoplo - майстор
Щом е за теб -това са тухлите .Потърси и другаде мнение за тях , ако трябва пусни тема специално за тях , може и стара тема да има -сигурен съм .
Asen_77 - напреднал
filmatoplo написа:
Щом е за теб -това са тухлите .Потърси и другаде мнение за тях , ако трябва пусни тема специално за тях , може и стара тема да има -сигурен съм .
Пак не отговаряш на въпроса ЗАЩО?

Убеди ме че е така както казваш с факти.
torbalan - Дървен философ
топлоизолационните свойства на тухлите и стиропора са доста близки...

в този ред на мисли, ако имаш пари да зидаш с по-широки тухли, да направиш около 40 - 50 см. зид, стиропор не ти е необходим...
filmatoplo - майстор
Точно тухлите им викат Поротерм :)
BobyB - специалист
torbalan написа:
топлоизолационните свойства на тухлите и стиропора са доста близки...

в този ред на мисли, ако имаш пари да зидаш с по-широки тухли, да направиш около 40 - 50 см. зид, стиропор не ти е необходим...
с 40-50 см зид постигаш еквивалент на 5-6 см стиропор, което не отговаря на последните норми и то ако е Поротерм. Предишната норма се покриваше с 38 см Поротерм, сегашната не. Освен това какво правим с термомостовете по плочи, колони, шайби? Виждал съм къща строена с газобетонни тухли 30 см, дето уж нямали нужда от изолация отвън. Само че по всички ъгли имаше конденз и мухъл защото колоните и плочите се изстудяват твърде много.
filmatoplo - майстор
Тухлата си е тухла -изолация отвън си трябва задължително :wink:
bobivg - специалист
Asen_77 написа:
filmatoplo написа:

Я пак, че нещо не разбрах. Доводи.... факти….. :-? Май си убаркал нещо рейсо пич, ако беше казал общи приказки и самореклама, това вече е друга работа.
п.п А да за малко да забравя :wink: .
Asen_77 - напреднал
bobivg написа:
Asen_77 написа:
filmatoplo написа:

Я пак, че нещо не разбрах. Доводи.... факти….. :-? Май си убаркал нещо рейсо пич, ако беше казал общи приказки и самореклама, това вече е друга работа.
п.п А да за малко да забравя :wink: .
С никой няма да се заяждам. От никой нищо не търся.

Поридния отговор на колегата - "Тухлата си е тухла -изолация отвън си трябва задължително. "

Това как до го разбираме и как да дадем съвет на торсещия го, коя точно тухла и какво прави тази тухла и какво прави изолацията.

Аз се опитвам да намеря оптималното решение за себе си. Ако идеята е някой да седи и да пише "пий само мляко Данон - всичко друго е боклук" и всички четящи да казват "Само Данон ще пиеме" - ИЗВИНЯВАЙТЕ!

Наистина с никой не искам да се заяждам. Регистриран съм от скоро, просто търсех помощ за себе си - вие написахте 6 страници тема да спорите за нещо което няма почти никакво отношение към поставения въпрос.

Живи и здрави. Благодаря на всички който помогнаха с мненията си и отговорите на въпросите.

П.С. " рейсо е тоа пич - не се коси ..." :wink: :wink: :wink:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Нова къща и възможностите за отопление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: