Да ,Стефане прочетох - препоръчваш дрелка .В случай ,че няма винтоверт става предполагам (не съм ползвал дрелка за завиване при наличие на 11 винтоверта
).Може и с маткап да стане навярно.Но точната машина е винтоверт (хубав) и въобще не е мъка ,а песен
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
housedoktor
- майстор
33 мнения в "Самонарезни винтове"
ivanovrg
- специалист
доктора е прав
има си машини за тази работа и оборотите са 2500,като с мек спусък съответно може и по бавно да се върти
завивал съм много такива винтове в много дебели уайзени
много лесно става,когато си с подходящия винт
машинките са тези:
има си машини за тази работа и оборотите са 2500,като с мек спусък съответно може и по бавно да се върти
завивал съм много такива винтове в много дебели уайзени
много лесно става,когато си с подходящия винт
машинките са тези:
Прикачен файл
roofers-screwgun.jpg (13.58 KиБ) Видяна 4119 пъти
Прикачен файл
139_2.jpg (33.77 KиБ) Видяна 4119 пъти
Илиян Илиев™
- майстор
masterval
- майстор
Понеже ламарината ще се закрепва към 4 мм дебел винкел, това вероятно предизвика спора. Както някой каза, "от мой опит", бих казал нещо обобщаващо. Имам същото Хилти, много е яко, макар и тежичко. Та, въпросните винтове ги навивам в дебели лайзени с перфоратор бош-дфр. Защо? Ми по-лесно е. А когато става въпрос само за ламарини, просто не ползвам такива винтове и тогава в употреба влиза хилтито. 
Тани
- модератор
ЧефоС написа:ПП упс , то имало и втора страница!Тани написа: . Аз ги завивам с акумулаторен винтоверт с 2400 об/мин и съм установил , че това са подходящи обороти за тези винтове.Предимството на акумулаторния винтоверт е , че има спирачка и няма инерционен момент , който да счупи винта( или да огъне термопанела) след като си пуснал спусъка! Има и друг хитър начин - да ги завиваш с перфоратор. Истинските перфоратори имат предпазен съединител , който няма да ти позволи да счупиш винта ако не успееш да спреш навреме!
Тани, направо ме изумяваш с некомпетентност.
1. Знаеш ли колко са 2400 об/мин? Чак не вярвам, че това са подходящите обороти.![]()
Не знам колко са и не съм ги броил, но вярвам на Макита и ако са написали толкова се предполага че не грешат!
2. Знаеш ли изобщо какво е инерционен момент? Като техническо понятие. Явно НЕ, иначе не би рискувал.
Пробвай да завиеш винт с някоя по-мощна бормашина с метален патронник на пълни обороти и се опитай да спреш точно навреме! Понеже обичаш да броиш оборотите преброй колко оборота ще ти направи патронника след като пуснеш спусъка от пълни обороти! Това имах предвид и ако съм объркал понятията моля да бъда извинен и ще се радвам да ме поправиш!
3. За един оборот винта прави ход напред равен на стъпката на навивките. При тия винтове стъпката знаеш каква е. 2400 об/мин са си точно 40 об/сек. Да предположим, че стъпката на винта е примерно 1,5 мм, то за 1 секунда винта ще влезе 60 мм напред. А това са си 6 см, от където и да го погледнеш. При положение, че винта е дълъг не повече от 2 см, какво ще стане?
За да те успокоя , ще ти припомня, че винтоверта за гипскартон ми е на 4600 об/мин и съм ти казвал вече, че за 10 секунди завивам 10 винта! А за да си представиш как работи този акумулаторния на 2400 оборота - следващия път като отидеш на вулканизатор погледни как ти завиват гайките/болтовете на джантите с гайковерта!Досега късали ли са ти болт като завиват с такава скорост?
При липса на подобни инструменти именно затова съм препоръчал перфоратор с предпазен съединител!
Извинявай, че те захапвам така. Но преглеждай поста, който пускаш. Предполагам какво ще кажеш в отговор - че си сложил една нула в повече.Не мога да го приема. Ако беше обикновен потребител, познай какво щеше да последва.
Пробвай да пробиеш 10 мм стомата с 240 об/мин и пак пиши!
Тани
- модератор
ЧефоС написа:От отговора разбрах, че няма нужда да се унижавам повече. Който разбира от материята, нека се изкаже. Просто не желая да доказвам, че инерционен момент не е равнозначно на движение на велосипед по урвата надолу. Чак се срамувам, че разисквам подобен въпрос.Стефане , освен площен инерционен момент съществува и масов инерционен момент! Не е ли така? Ето даже при питане на чичкото ме прати в любимия ти форум:
http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... 50#p144715
Тема "Самонарезни винтове" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература