• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tysonlkr - специалист
Нестава :x Даже и мрежата между двата изчезна :evil: Или доставчика ми има някаква защита или интернет не може да се сподели между ХР и 7.
Сигурно доставчика е сложил някаква защита или защита има в самата кънекция("dial-up connection"), която я правя с техен софт. Мерси за помоща, но няма да стане. Ще си взимам рутер след толкоз мъки с това споделяне на интернет :)
Все пак ти благодаря за търпението да се занимаваш с моите проблеми :prayer:
ecotronic - специалист
tysonlkr написа:
Нестава :x Даже и мрежата между двата изчезна :evil: Или доставчика ми има някаква защита или интернет не може да се сподели между ХР и 7.
Сигурно доставчика е сложил някаква защита или защита има в самата кънекция("dial-up connection"), която я правя с техен софт. Мерси за помоща, но няма да стане. Ще си взимам рутер след толкоз мъки с това споделяне на интернет :)
Все пак ти благодаря за търпението да се занимаваш с моите проблеми :prayer:

LAN client ли ползваш за PPPoE към доставчика? Сега разбирам, че не ползнаш този на windows-a. Ако го спреш и си пустеш windows-кия Wan miniport PPPoE няма причина да не стане. Разбира се с рутер е най-чистият вариант. Така най-малкото няма да е необходимо поне едно от pc-тата да работи постоянно. Но те съветвам преди да купиш рутер, да попиташ доставчика си дали можеш да сложиш рутер, защото някои доставчици ограничават връзката по TTL и тогава с рутер не става току-така.
tysonlkr - специалист
ecotronic написа:
LAN client ли ползваш за PPPoE към доставчика? Сега разбирам, че не ползнаш този на windows-a. Ако го спреш и си пустеш windows-кия Wan miniport PPPoE няма причина да не стане. Разбира се с рутер е най-чистият вариант. Така най-малкото няма да е необходимо поне едно от pc-тата да работи постоянно. Но те съветвам преди да купиш рутер, да попиташ доставчика си дали можеш да сложиш рутер, защото някои доставчици ограничават връзката по TTL и тогава с рутер не става току-така.
И аз си помислих че може да е от софтуера който ползвам за направата на кънекцията, сигурно е от него. Ограничението по TTL нали се проверява с пинг, проверил съм го. Нямам ограничение по TTL.
Отново ти благодаря за съветите.
ecotronic - специалист
Слагай рутер тогава. Макар, че има вероятност и с рутер пак да ти се наложи да ползваш същото приложение. Поне при мен е така. Когато използвам PPPoE на рутера, връзката често забива.
ArturDent - Почти Безобиден
Без да се заяждам, ама сега гледах log-а на моя рутер - два месеца не е рестартирам. Явно проблема е в твоето ISP и/или рутера ти. На PPPoE съм.

П.П. Последното рестартиране е заради спиране на тока.
ecotronic - специалист
ArturDent написа:
Без да се заяждам, ама сега гледах log-а на моя рутер - два месеца не е рестартирам. Явно проблема е в твоето ISP и/или рутера ти. На PPPoE съм.

П.П. Последното рестартиране е заради спиране на тока.

Точно това исках да кажа, че проблемът е в ISP-то. Но с това приложение нямам проблем. Имам проблем само когато ползвам PPPoE от windows-a или от рутера. Явно приложението си обвеня някакви keep-alive и връзката не се дропва.
lacezarasia - специалист
аз съм с мрежа м/у xp и w7/64, но се оказа, че не се виждат комповете. предния ден когато направих мрежата всичко си беше ок. на сутринта ядец. влязох в настройките на рутъра и му дадох да се рефрешне. всичко излезе както трябва. изгасих лаптопа и като го пуснах пак нищо. като се повтори процедурата и всичко пак си идва на мястото.
Lazy_666 - специалист
Нещо не ми стана ясно, извинете че питам.

1) комп 1 си има неограничен по ТТЛ интернет.
2) Комп 2 имал ли е интернет?
3) какъв е wireless router-a който сте му взели?
4) какво IP си взима 7-мицата когато се върже в общия кюп? И по-важното какъв gateway?
5) какъв е принтера който дава ядове?

Засега т'ва :)
baikiro - специалист
използвай програмата" TeamViewer " най добре по старата версиа 4 .
Lazy_666 - специалист
Бай Киро, за да направи това което му трябва с тиймвюър, ще му трябват доста повече познания. :)
Той не иска да управлява втория, а да има интернет...
  • 1
  • 2

Тема "Невъзможно свързване ( поне за мен) на XP и Windows 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: