Мечтата на всяка домакиня
popov - помощник
Здравейте.Става въпрос за кухненски плот от дъб.Моля за мнения лакиране или омасляване е по - удачно?
torbalan - Дървен философ
според мен омасляване или съвсем без обработка...
все пак на плота приготвяш храна :)
parketmilanov - специалист
Има еднин продук от серията масла Топ ойл
много удачно един приятел също имаше такъв спор със себе си :)
и маслото победи !:)
http://www.parketmilanov.com/masla_topoil.php
popov - помощник
Мерси за мненията - и аз към маслото съм се насочил, но исках подкрепа :)
AAlexandrov - напреднал
И според мен маслото е по-подходящо от гледна точка на безопасността.
Все пак обаче имай едно наум, че един дъбов плот, с каквото и да се третира, не може е толкова устойчив на замърсяване и нараняване, колкото един гранитен или дори обикновен термоплот.
silllveto - Майсторица
Безопасността на продукта е това, което трябва да те води. Чети етикети, в нета, питай продавачи. Аз също съм фен на маслото, особено що се отнася до под (ползвала съм Осмо като марка).
Не искам да ти скапвам кефа от масивния плот, но вчера изнесох мойте два. Бяха чамови, 4см, а около мивката няма да ти казвам кво става. Още повече, че тва е работно място. Да и аз знаех, че ще стане така, но поех риска. Както и да е, ясно е че вече го имаш, но реших да споделя опита си. Хубавата страна е, че подлежи на реставрация. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Чамът изобщо не е материал за такова нещо
silllveto - Майсторица
Хе-хе, не е истина, май ми се привижда! :lol:
Да, чамът е мат`рял за горене. :razz:
shadowman - майстор
Не е за горене, чама се води строителен материал (в някои държави).
parketmilanov - специалист
от чам до чам има разлика от земята до небето.
проблема е такъв че тук по таканаречените складове се продава изключително нискокачествен материал
недосушен неподбиран
и най-долно качество .
от таканаречения чам се правят много неща по света/замислете се/
един от най-фрапантния пример е че велукс не използват тик или дъб за дограмата си а именно така наречения чам.
имам къща на 100 години и една "чамова греда" 15метра дълга която носи почти цялата покривна конструкция:)
всеки сам да си направи размислите и да види колко вида "чам" има и как се обработват и разликата от 300 до 800лв на кубичен метър материал защо се получава:)

Тема "Плот от масив - обработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: