Всички въпроси за вилата.
daniel_lz - помощник
не съм го снимал утре ще се постарая :) и как да закрепя ножа на оста когато вече има резба
Neno Er - специалист
daniel_lz написа:
... и как да закрепя ножа на оста когато вече има резба
Ако например оста на ротора е с d=14mm. се прави резба с D=10mm и дължина равна на сбора от дебелината на ножа, една шайба, една федер-шайба, гайката и още 3-4mm.
Като идеш при майстора да нареже резбата, той знае.
Ако оборотите на двигателя наистина са 3000, трябва да предвидиш на машинката предпазител поне от към краката ти и ножа да е добре балансиран.
Ножа съм го направил от обикновена, проста 25mm. шина. Предимството е, че ако удари на камък няма опасност да се отчупи парче, да отхвръкне и удари някого.
daniel_lz - помощник
тази снимка е от днес ,но не съм правил други ,поставил съм ламарина 3мм хванал съм я с болтове към профила,остана да си намеря колелца ,което ми е голям проблем няма от къде да намеря а и къде може да се продават?

Прикачен файл

DSCaN0006.JPG
stiv1961 - майстор
http://www.instra-parts.com/products.aspx?vid=40
От тук можеш да си поръчаш.Иначе провери из вторични суровини,може да имаш късмет.
iva6ki - специалист
В бриколаж и практикер има също само дет цените не са мног изгодни поне според мен :?
bobimimi - напреднал
Аз ползвах стари колела от количка от супермаркет!!!

viewtopic.php?f=15&t=26437
daniel_lz - помощник
колелата уредих сега ножа остана само :) не мога да намеря нито шина нито нож по магазините
velsi - Почетен майстор
Шина търси по складовете за метали. По магазините няма как да намериш.
asinka - специалист
Имахме собствено-правена ;)
Едно, че става много тежка, ще ти откачи ръцете, и друго- ще върви като локомотив и ще ръси трева след себе си, а после някой с търмъка след нея.....
Това от опит споделям. За правената бяха нужни 2-ма мъже да я бутат и една жена да рецитира до тях :D
bobimimi - напреднал
Ножа не си го прави сам. Купи си го оригинален защото е безопасен а и събира тревата.Аз го купих от бриколаж за 12лв. 380мм.

Тема "Косачка за трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: