• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
baikiro - специалист
ф16 алуминиевата вложка към всеки радиатор директно от колектора е най добре.!
boss901 - специалист
maxuel82 написа:
boss901 написа:
колеги може ли да ми кажете начина на свързване на печката към радиаторите и боийлера(какъв цол тръби да взема,наклона на радиаторите как се прави и прочееее)тръбите ще са полипропиленовата :shock: :shock:
Може може :? Така ми харесваш , събирай информация :lol: От печката с метални (черни) тръби до колекторите !От колекториде с ф16 към всеки радиатор (ако всеки редиатор е на отделен кръг) :wink: Ако имаш 2 или повече радиатора на един кръг тръгваш от колектора с по-голям диаметър на тръбата и постепенно намаляш ! ф-то зависи от това колко и какви консуматори ще се захранват от този кръг ! :wink: Наклона много малък (на 1м 1-2мм) където е обезвъдушителя трябва да е повдигнато ! ППР (стаби)или от тези с алуминиевата вложка !уточни се какви точно !Аз бих ти препоръчал мед ! :wink:
братле трябва да се действа колкото повече информация по-добре :ug: :ug: :ug: а какви са тези ППР (стаби) тръби :? защото за сега съм решил да слагам от тези с алуминиевата вложка.кои са по добри :megaeek:
ivanj - специалист
да попитам и АЗ диаметър22 медна тръба на какъв диаметър отговаря ППР (стаби) и стават ли за вертикални щрангове
LazarGanev - "Велик майстор"
ф22мед отговаря на ф25ППР, стават за щрангове разбира се, но зависи за каква мощност (колко радиатора ще захранва)
ivanj - специалист
Лазаре ще се захранват 2радиатора по 2,2kw и лира на втория етаж и 2радиатора по 1,5kw на първия но да може да работи и гравитачно котела е избата
Ahmakov - специалист
ivanj написа:
да попитам и АЗ диаметър22 медна тръба на какъв диаметър отговаря ППР (стаби) и стават ли за вертикални щрангове
Важна е и допустимата скорост на водата в тръбопровода. За различните материали е различна.
LazarGanev - "Велик майстор"
За да работи гравитачно се изисква и спазването на наклони, но и диаметъра трябва да е поне 1" доколкото знам, но не смея да давам гаранция. Ако е с помпа - ще стане ф25 за тези консуматори
ebahti - майстор
те ти парно на дърва

Прикачен файл

thumb_sredna_41891.jpg
thumb_sredna_41891.jpg (81.15 KиБ) Видяна 4601 пъти
maxuel82 - специалист
:lol: :lol: :lol: е голям смях бре !!! :lol: :lol: :lol: еее направо ме уби !
Kak ли ще изглежда парното на ток? :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "парно на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: