• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sirko - специалист
Взех си от англия един поточен боилер 10.5 киловата за душ кабината броблема че незнам как а и нямам идея как да вържа входа т.е. студената вода на снимката е оградено къде трябва да се върже но там няма нито резба за холендър нито нищо, някой яко е правил нещо такова да каже иначе ненам как а и в упътването не пише нищо
Изображение
velsi - Почетен майстор
Дебел гумен маркуч и скоби както при автомобилите.
sirko - специалист
А ако го избута налягането нали се сещаш какво може да се получи тая вода по кабелите... и аз гол голеничък в банята трябва да връзката да е много стабилна и надежна ами ако го тресне тока някой докъто се къпе :shock:
velsi - Почетен майстор
Ами тогава лепачката и му залепяш един холендър от полипропилен и така.
sirko - специалист
и аз го мислях с лепене ама като гледам тръбичката не е толкова дебелостенна за да се лепи, други вариянти няма ли :?:
lyki - специалист
Проточните бойлери обикновенно се продават със съответните смесители ,а те са на по различен принцип от обикновенните. снимай и смесителя който би трябвало да имаш заедно с боилера и покажи.
Разгледай добре може нещо да ти подскаже.Най вероятно този извод нещо те обърква.
sirko - специалист
да поясня че май някой хора се заблуждавт, бойлера няма смесител т.е. има само слушалка (душ) и по точно се води поточен бойлер-душ. А относно захранването със студена вода става точно от там където съм посочил, след кратка консултация със производителя разбрах че има някаква холендрова муфа или нещо такова което го нямам и си го поръчах, та като ми го донесат ще видим
sirko - специалист
Намерих нужната джаджа в един магазин в Уелс... не и знам името но това представлява ако някой знае точното наименование на това чудо да каже
Изображение
пробва ли с фитингите за американския метод с лепило
LazarGanev - "Велик майстор"
Това са месингови фитинги за тръби PE-HD(полиетилен - висока плътност). Използват се точно за тази цел - преход от полиетилен към стомана. Не знам откъде си, но се намират рядко, защото са доста по-скъпи от полиетиленовите им заместители. Във Варна ги има във Филбо.
  • 1
  • 2

Тема "Връзване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: