Ми явно и баба ти е миела тиганите като моята баба - изтърка с малко трици и после оплакне с вода от герана. Триците за парасето да дебелее от попитата мазнина, а тигана пак на котлона - измит и готов за следващото пържене. 

dimov64 написа:Ти си показал плоча-скара!Да,това е най добрия избор за скара.
Отиваш в най близкия магазин за електроуреди и турсиш класическата Българска Кръчмарска скара!Нагревателите са разположени в метални тръби!!!За предпочитане 1,5-2,0
Kw !!! Самото печене протича бързо и месото остава сочно!!!
да ви е сладко!!!
naB4o написа:Имам следната скара (Снимката е от нета)За сочни свински пържоли препоръчвам накисване в марината от твърд алкохол (водка най-добре) и микс подправки цяла нощ! Пържолите стават крехки и пускат по-малко мазнина. Това, което mirk е написал също е добър вариант, а можеш да пробваш и двете плюс фолио и отдолу (:
Може ли да ми кажете как готвите селска наденица или по-сочни кюфтенца, понеже 2-3 пъти пробвам и все пускат яко сокове. Или просто самата скара не е подходяща за тези нещица. Правил съм пил. кюфтета и пил пържоли, без цвърченета и пръсканици станаха, но свинските работи яко пръскат.
Благодаря
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: