• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Здравейте! Поздравявам всички майстори които помагат. Аз искам да питам за ламината:
1. Някъде прочетох че преди да се започне да се поставя ламината трябвало да лежи добре запечатан в пакетите си 24 часа в центъра на стаята.Това задължително условие ли е и защо се прави.
2. ще поставям паркет върху терикот,каква основа трябва да се постави.Аз мисля че е най-добре коркова-съществува ли такава и колко е дебела.
3. Също четох че паркета не трябвало да се лепи-защо? А основата може да се залепи нали?
4. Снадките не могат ли да се напълнят с някакъв кит за дърво за да не си личат толкова и да се предпазят от проникване на мърсотия вътре.
Благодаря предварително! Ако се сетите за някои полезен съвет няма да ми е излишен.
StroySum - напреднал
1. Идеята е да се темперира ламината, както и да се изравнят влажностите
2. зависи колко ти е равен теракота. Има и изолационни основи, дебели по 0,6 или 1,2 см.
3. Не се лепи, защото паркета "шава" от топлинно разширение/свиване. Ако го залепиш ще се нацепи.
4. Снадките не са особено видими, но напоследък ги запълват с гел, който подобрява водоустойчивостта на ламината.
Благодаря за отговора! Някои ако се сети за някои полезни съвети които ще ми послужат добре също ще съм му много благодарен.
:)
expander - специалист
http://www.laminat-installation.com/
Тук също има интересни неща.
здравей! Аз работя в магазин за ламиниран паркет от година и половина. Относно монтажа не мога да те посъветвам но за другите въпроси ето отговорите ми:
ламината е хубаво да е на клик система защото когато се лепи дългата фуга се отваря и стои грозно, докато на клик система на малката фуга се слага лепило е така става много по здраво! Ламината с лепене не се лепи цялата дъска, а пак се кликва но между кликовоте се слага лепило.
За полагането на ламинат върху теракот нещо не ми бе достатъчно ясно о писанати!Има два вида подложки (най-използваните) обикновенни и термо- влаго- и шумо- изолационни!Последните обират и неравности по пода и ги предлагами вместо замаска!
Ако има друго попитай ако мога ще помогна :) :wink:
ABEPA - напреднал
Ако ти се постави качествено няма да ти се виждат фугите изобщо. Само ако има неравност в пода и да подаде малко от различното ниво на различните дъски на ламината. Срещал съм и малко криви дъски на ламинат, които с малко повече зор от обикновенното се оправят и не си личат много( зависи от дефекта на дъската- не са идеално прави и като се сложи до права дъска няма как да не зейне кривата) тези кривите дъски са рядкост, може и при самото транспортиране или съхранение на ламината да се се получили.
здравейте!купихме си апартамент-ново строителство.дотука всичко е добре но пода не е равен.искаме да сложим ламинат във всички стаи но си мисля че ще поддаде.какво да правим!!!?????
ABEPA - напреднал
Самоневелираш под.
Продава се в магазините за стройтелни материали.
Торбата е 25 кг, а цената е към 24-25 лева.
Или замаска.
velmar - напреднал
А колко време след направата на този самонивелиращ се под може да се постави ламината?
  • 1
  • 2

Тема "Имам някои въпроси за ламинирания паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: