• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joro39 - специалист
Значи аз си мисля за следния вариант -бутилка от компресор примерно 10л масло с вентил се помпи примерно 10 атм в долната част на бутилката тръба накрая ,с подходяща дюза може и самата траба да има една две намотки вътре в огъня за подгряване на маслото. Какво мислите за подобна конструкция.
filmatoplo - майстор
До колко градуса трябва да е подгрято маслото :?
joro39 - специалист
hakama написа:
Ето още една концепция:

Как да горим вода+масло
рисунката на втора страница дето съм дал е от същия форум.
mityom - специалист
изкарах няколко месеца на тази система-работи, но не може прецизно да се дозират и не винаги докарвах идеалното горене и като беше повече маслото хвърляше доста сажди на покрива гореше около 2 л. на час при т на водата 55-60*
RAPTOR - специалист
При горенето на масло и вода се получават много пръски от маслото.При неправилна дозировка на водата е възможен ПОЖАР!!!!!!Както писах по-горе за да гори маслото ,то трябва да се изпари,а водата го охлажда-така че пръска много.При горенето на маслото е нужен много въздух,тогава имаме правилно горене ,без сажди и с отделяне на голямо количество топлина.Според лит.източници при правилно горене на 1 литър масло се отделят около 10-12 000вата мощност.
LZ - специалист
Да вметна само, става дума, че при разход 1 литър / час, отделената мощност е около 10-12 KW
това е от нет-а (отделена мощност при разход гориво на час):
- diesel (~140,000 BTU/gallon)
- biodiesel (~130,000 BTU/gallon)
- kerosene (~140,000 BTU/gallon)
- waste transmission / motor oil (~150,000 BTU/gallon)
- waste vegetable oil (WVO) (~130,000 BTU/gallon)

в нашия случай
150,000 BTU = 44 KW
1 gallon = 3.78 L
т.е.
1 литър = 11.64 KW

(източник)
наскоро бях във един автосервиз и там имаше печка която гореше гуми масла и най вече дрехи
представлява срязан наполовина варел 200литров , във единия край където е отвора за кюнеца има конус който е разпробит целия и от него тръгва кюнеца към комина
благодарение на това приспособление изгарянето е пълно а пушека който излиза от комина е бял и едва забележим (в което се уверявах поне 10пъти )

наскоро си взех един спиртник(че нещо са ми слабост) и останах изумен че тоя принцип се е използвал и там
след като го запалих забелязах ,че е много икономичен 1 спирт литър за около 6 часа
ето и подробни снимки
http://gen4odim.snimka.bg/hobby/spirtni ... 8.22729819
joe007 - специалист
Да покажа и аз какво съм спретнал(с помоща на колегата :) )
Котел работещ с отработено масло направен с подръчни материали.
Тука е горивната камера и съда с маслото+"горелката"(в кавички защото горенето реално е в камерата.Изображение
Сглобяване на топлообменника
Изображение
Топлообменника с горивната камера
Изображение
Изглед отгоре
Изображение
Сглобен
Изображение
Камерата отвътре след горене.
Изображение
П.С. Съжалявам за големичките снимки.
mityom - специалист
колега joe007, а за какво е втората тръбичка, я снимай "горелката" по-подробно и кажи как я палиш
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Някой знае ли нещо за печка работеща с отработено масло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: