• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Благодаря за инфото на Ivonik1.
А това за личната беше поради факта, че в първия си пост Ivonik1 беше споменал, че ще сподели за тези тела, както и за материалите на личната си.
Иначе наистина за какво е форума като не споделяме on-line.
Остава ми само да запретна ръкави и.....мноооого неприятна дейност.

Ivonik1, случйано да знаеш каква е цената на газа за нормален куб. метър в София?
Във Враца е 71 ст. без ДДС.
Това лято ми предстои смяна на ел. котлето, с което в момента отоплявам 108 кв.м. жилище.
Доста скъпичко ми излиза - около 470-500 лв. на месец и то при поддържана температура в жилището около 18-19 гр. Целзий.
Засега съм се ориентирал към камина на пелети с водна риза 21 кВт.
Гледах и на газ как ще е.
Та още се двоумя.
Малко се отклонихме от темата, но

Не мисли за цената на газа! Помисли за решението.

Аз бях на камина с водна риза защото ми беше влажно мазето и не можех бързо да реша този проблем.
Ако имаш къде да го сложиш най-добре е да използваш котел+радиатори! Причините са много
Котела може да е на въглища, дърва, пелети, кубинки, храсти и каквото може да гори.

С една идея по-добро решение е да си направиш подово отопление с тръби, но трябва добре да се изчисли, а и е свързано с разбиване на подовете. Ако имаш да правиш подови замазки - това е твоето решение. Системата може да работи от 30-50 градуса, което предполага свързването на термопомпа и т.н.

Най-мързеливото решение е климатик, но там има много недостатъци.

Все пак е важно чувството за комфорт, а то се определя от Температура, Относителна влажност и Скорост на въздуха. Трите параметъра заедно а не един по един!

Успех
  • 1
  • 2

Тема "Зидане на комин с коминни тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: