Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
roly - специалист
Изображение

Изображение

Изображение

Градината около къщата ще я засявам с райграс- моля за съвет какъв вид да е че на пазара е пълно с различни сортове- във Враца ми е къщата но в квартала който е в Балкана- вижда се отзад и виждате колко сняг имам на 13- ти март а долу е пролет... и каква е сянка в 15 часа следобяд.

Моля разбирачите за съвет- какъв сорт и кога да го засея. O:)
Последна промяна от roly на пон май 09, 2011 6:47 pm, променено общо 2 пъти.
Naskata - специалист
Аз лично бих ти препоръчал следното:
Въоражяваш се с една метла, една лопата и голяма кофа и една бутилка джанковица. Отиваш в една плевня-по това време вече празна, смиташ съдържанието на пода в кофата (или кофите), даваш бутилката на собственика на плевнята и сърдечно му благодариш.
Размяташ съдържанието на кофите по ливадата, след това мяташ и малко речен пясък и валираш.
Поливаш...
И си щастлив...
Ако след месец, не ти харесват, че има и широколистни плевели в моравата, минавш със селективен хербецид...

Хайде сега разбирачите са на ход... :-D
:partyman:
Градинар - специалист
Дали семената от плевнята изпадали от растения расли на полето /демек на слънце/, ще виреят в сенчестия двор? Защо трябва да се сее нещо неопределено, при положение, че ако полива редовно ще тръгнат същите зеленини? Гледайки пътечката през снега, означава, че ще се минава често, освен ако там не са дървата и да се минава само зимата де. Та дали тревата от полето ще е устойчива на газене?

:-D За бутилка хубава домашна джанковица и аз мога да измисля нещо :partyman:
Naskata - специалист
Е да, така е. Най-добре е да се възроди наличната тревна маса-за това и не съм писал да се оре, фрезова и т.н. Да се изграпа, аерира, натори (хи хи-знам, какво е отношението ти) и вместо да се подсява с грас фикс или други реконструиращи тревни смески, аз предложих да са местни видове, които по пътя на естествения подбор са най-устойчиви и приспособими и некапризни за воден запас.
А иначе за поливането, малко ме притеснява наклона-дали няма да отмива.

Ама аз съм не съм професионалист, а лаик-пишман-експериментатор-така че...

А иначе джанковицата я правя с мерак-махам костилки и на 100 кг материал-не повече 1 кг захар... Ще почерпим. :partyman:
Градинар - специалист
О! Аз нямам против дивите поляни, особено ако има и тук там, някое цветенце. Дори да е нещо от сорта на мавританска поляна.
Обаче в заданието на темата не пише ниво на желания тревен килим.
:partyman: А може и джанки да си насади :-)
леля от село - специалист
А защо не си купите готов тревен килим на ролки? Това чудо веднъж закрепи ли се и няма грешка.
vipltd - специалист
Има и райграс за сенчеста градина.
roly - специалист
Ето какво направих днес- изкопах водоемче,
с пръстта направих малко алпинеумче,
после обработих мястото и насях.

Изображение

Изображение

Изображение
kapanec - специалист
Добре се е получило =D>

Тема "Тревна градинка в прибалканска къща- как..." | Включи се в дискусията: