• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Съвети за начинаещи готвачи.
silllveto - Майсторица
Малко повече от 24ч. я изкисвах. Може трябваше да сменям водата.
Малкия синковец обича Еленски бут, но поради липса на елени у мах`лата, го лъжа че тва е като него :lol:
Обаче сметнах грубо, че от финансова гледна точка не е по-изгодно. Остава само кефа, че си си я правил сам. :cool:
ArturDent - Почти Безобиден
:idea:
Еленския бут се прави от ... свиня.
pavkatay - майстор
ArturDent написа:
:idea:
Еленския бут се прави от ... свиня.
...в град Елена :) .
Между другото миналото лято остъклявах една къща там и ги видях тези чудесии навесени по 4-5 цели бута в дървен сандък с мрежа против насекоми вместо стени и закачено някъде на балкона .Казват ( и сигурно е така),че истинския еленски бут става само там.
Също така съм ял такова мезе. Вкусно е ,но не ме впечатли много.
ArturDent - Почти Безобиден
Начина на сушене е точно такъв - цял бут в такава клетка.
Като проекто-зет в този край, ходих и гледам:
"Тая клетка пък за какво е?" Мисля си че гледат гълъби ;)
Да ама не - на другата зима разбрах за какво става въпрос.
Ама много бавно става тоя Еленски бут - от Коледа, че чак към март-април.
ebahti - майстор
ArturDent написа:
Ама много бавно става тоя Еленски бут - от Коледа, че чак към март-април.
Ми кво ти дреме-март мессец утиваш и фъргаш 1 бут у багажнико... :partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
Тцм предпочитам там да го ям. И пиенето е безплатно.
А компанията и е супер!
boltik - специалист
Ами то това е малко,като разваления телефон.То еленския бут се отнася за съхранението на бутът,отколкото за вкусно.Аз съм живял с трима еленчени и тримата ми казаха,че никой нямало да ми даде рецептата си.Те еленчани са моето не давам и чуждото не изкам.Бутът става само в Елена и околните села.Ами тя рецептата по-принцип е следната.Бутът в сол и след това се изкисва,обаче времето и пропорцията е тяхната тайна.Останалото го прави местният въздух.3 месеца зрее и цяло лято виси под-керемидите без да се разваля.Е леко грани,но за гладен човек става.Все пак е свинско.Ял съм пъстърма от сърна и елен,няма разлика от козета пъстърма.Друго си е,като сложиш подправки.
svetliopi44 - Чирак...
Аз пък съм чувал ,че в Елена не ги осоляват а ги киснели в зелев сок ... :?
Ама както казвате всеки си има тертип.
ArturDent - Почти Безобиден
Ей, го и моя резултат. Тоя път не са солени.
Прикачен файл:
IMGP5352.jpg
Илиян Илиев™ - майстор
Ако пуснеш пак такава снимка ще ми купуваш монитор да знаеш. :x Като се пресегнах и щех да го избуша.

Добре че снимката е малък формат, иначе направо с вилицита щях да пробвам. :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Туршии, боб, кисело зеле, дайте да си поговорим за Пастърма!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: