Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
amazoncom - помощник
Здравейте на всички форумци. :) Започвам основен ремонт на новия ми апартамент. Имам идея, както доста хора от тук да качвам снимки от отделните етапи до завършването му. Надявам се с ваша помощ да стигна до най-добрия резултат. Сега съм на етап изхвърляне на болкуци и къртене на стари плочки, мазилки и т.н.
След малко ще кача схема на апартамента, като разбера как става :lol:

Прикачен файл

1.JPG
Схема на апартамента сега.
1.JPG (50.29 KиБ) Видяна 6183 пъти
Последна промяна от amazoncom на пет юли 06, 2007 6:24 pm, променено общо 1 път.
amazoncom - помощник
Никой от съседите не е съгласен да му се кърти и разбутва за смяна на канализацията и другата тръба от кухнята (6).
Още не сме взели решение за разположението на стаите, но като първоначална идея мислим да стане така - (6) да стане само баня (защото няма голяма тръба там за WC) към (5),която стая ще е спалня. В (3) веднага с влизането да стане в дясно кухнята с маса за хранене и (4) да е холна гарнитура с телевизор. (2) мислим да си остане баня с тоалетна.
Ще съм ви благпдарен ако изкажете мнение по този вариант.
Ако ви хрумват и други идеи ще ми бъдат много полезни.
Идеята е след време да станат две спални.
До скоро
amazoncom - помощник
Първи етап.
Изкъртване до тухла. Това е стая (6).
Това ще е мокрото помещение с мивка и пералня. На пода ще е е теракот. Стените ще са на латекс и от тук идва първия въпрос - какви да са стените от ГК или с мазилка? Колко минимум сантиметра трябва да е мазилката?
Какво мислите за трабата на последните две снимки - това е мръсния канал от двете кухни които са на 3 и 4 последен етаж (аз съм на втори :-D ) това беше излишно.
Мисля да я запазя, да не я режа и заменям с PVC . Само доли преди разклонението ще я отрежа и ще вкарам PVC от мивката и пералнята с една У-тка. На прав път ли съм :?

Прикачен файл

22.JPG
Това е комин който ще оставя за отдушник.
22.JPG (53.31 KиБ) Видяна 5995 пъти

Прикачен файл

33.JPG
Това е трабата за мръсния канал от куните, които са две нагоре по веригата.
33.JPG (49.11 KиБ) Видяна 5995 пъти

Прикачен файл

44.JPG
преди разклонението ще я отрежа и ще вкарам PVC от мивката и пералнята с една У-тка. На прав път ли съм :?
44.JPG (42.44 KиБ) Видяна 5995 пъти

Прикачен файл

11.JPG
11.JPG (46.21 KиБ) Видяна 5997 пъти
amazoncom - помощник
Какво мислите какви да са стените от ГК или с мазилка? Колко минимум сантиметра трябва да е мазилката?
$64EN - специалист
аз бих сложил картон на твое място не мазилка има доста предимства картона пред мазилката, ще стане доста по бързо , няма да тррябва да го чакаш да съхне ( толкова много ) , шпакловасе много по лесно , и можеш да си прекараш сякви кабели отзад ( е то и в мазилката може :lol: ама тва е др. тема ) , да не говориме че ако си сложиш и картона на конструкция и му сложиш и вата , ще имаш и една доста добра ( дане казвам най-добрата ) вътрешна изолация . тъкаче трябва ти да решиш с какви средства разполагаш и колко готино искаш да стане .
успех
късмет
наслука
и внимаваи да не згазиш лука :)
сичко най

Тема "Основен ремонт на нов апартамент." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: