quell - помощник
шпакловах стените с някакъв остатъчен теракол и оставих плочките на пода за да мога да работя на чисто и тях накрая ще изкъртя (нали картона е малко по високо.... а и ми беше по лесно да си нивелирам картона :) Послушах севета ви и намазах с бетонконтакт (това няма миене :))
Изображение

Изображение

Ето сега идва и смешното:
Разбърках си лепилото (нали за сефте го правя) та остана такова количество с което направо фугирах отвсякъде картона... чак донаплесках и аз между тръбите... ей така да не го изхвърля :)

Изображение

Изображение

Изображение

Не съм слагал лента а и не знам дали да слагам тъй като ще лепя плочки отгоре....
Тук ми свърши и времето за забавление... и следващата неделя пак :)
tihogr - специалист
И все пак можеше да сложиш зелен картон, както те посъветваха по-горе.
Няма нужда да го шпакловаш и ленти и т.н., където ще има плочки. Ако правиш занапред пак режи картона с ножче, а не с трион много по-бързо и лесно става. Минаваш с ножчето от едната страна няколко пъти, след това чупиш и режеш откъм гърба. Рязането става като използваш и нивелир или профил за да режеш под права линия. Айде успех.
$64EN - специалист
:shock: леле недей тъка . преостановявай работата . не слагай повече от белия картон .ще береш душа след време. язък за целият труд който си положил и за материалите :( . сега в твоя случай незнам как ще е най-одачно .дали да къртиш вече сложения картон или да лепнеш отгоре зелен на гребен съвсем тънко и да го дюбелираш . но те саветвам да не го оставяш тъка . нещо трябва да направиш . трябва и другите колеги да кажат те какво биха направили в твоя случай...
Хора как се слагат профилите за гипскартона като се прави цяла стая.предварително благодаря
radoraev - специалист
valeri nestorov написа:
Хора как се слагат профилите за гипскартона като се прави цяла стая.предварително благодаря
На стените вертикално,а на тавана хоризонтално :lol:
това е ясно. тавана или стената се прави първо
radoraev - специалист
valeri nestorov написа:
това е ясно. тавана или стената се прави първо
зависи от много неща--забележи...
ако тавана ми е дървен и имам паркет-без да се замислям започвам първо стената---за секунди работа само с рапиди...не губя време да пробивам с дрелката..да пъхам дюбел...да го завинтвам този дюбел....и след което съответно като правя тавана става същата история---само с рапидки понеже вече има картон
Спестяват се време и консумативи---останалото е творчество
Успех
мерси до тук маи върви добре поне така изглежда ,а по големите фуги между листовете проблем ли са 1см на 2-3 места и с какъв гипс се запълват да е по рентабилно/обикновен или ония от 30кинта :razz:
leonardo_vd - модератор
valeri nestorov написа:
мерси до тук маи върви добре поне така изглежда ,а по големите фуги между листовете проблем ли са 1см на 2-3 места и с какъв гипс се запълват да е по рентабилно/обикновен или ония от 30кинта :razz:
Дори и не си помисляй за обикновен гипс. Ако бюджета ти го позволява търси Фугенфюлер на Кнауф(за запълване на фугите) и Унифлот за финосването.
Никакъв обикновен гипс.
ве4е боядисвам но на тавана фугите си ли4ат каква може да е при4ината/ина4е исползлах на раи гипс фугопалните и е много добар за прав път ба4кам с такъв гипс и е супер. може би 6е стане мастор от мен на края :wink:
с ва6а помо6т :-D

Тема "за сефте..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: