• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
valmet - специалист
Точно с бяло!След първата ръка на оранжа ми стана ясно че ще имам проблем,но клиента настоя да боядисвам до свършване на латекса.Шест ръце по-късно тъмните петна не се скриха.А беше шпакловано върху иззидана от мен стена от Итонг,шпаклована със шпакловка за ТИ и мрежа и след това две ръце шпакловка със сатен.
pep - специалист
Явно заради това ще да е било:
housedoktor написа:
Леко не се разрежда.Допустимо е до около 5%самоАко не сте постигнали желаният резултат,то това е от липса на опит в боядисването или лошо подбрани инструменти..Категоричен съм в мнението си
Може би съм го разредил с повече от 5% въпреки, че беше достатъчно гъст и не се стичаше на капки. Грундът мисля да го тествам с вода, ако се стича е о.к. ако попива дали е допустимо да мина пак или по-добре с разреден латекс щото ме домързя с четката и хванах валяка и може тук там да не е покрило както трябва :?. А за латекса този боролекс сатен достатъчно добър ли е и покрива ли наистина с една ръка или по-добре да взема някакъв по-изпитан модел, на по-ниска цена. Целта е с две(три) ръце максимум да стане добре и плътно, ще си го оцветявам сам за да догодя цвета, на тонираният нещо му нямам вяра.
pep написа:
housedoktor написа:
Леко не се разрежда.Допустимо е до около 5%самоАко не сте постигнали желаният резултат,то това е от липса на опит в боядисването или лошо подбрани инструменти..Категоричен съм в мнението си
Може би съм го разредил с повече от 5% въпреки, че беше достатъчно гъст и не се стичаше на капки. Грундът мисля да го тествам с вода, ако се стича е о.к. ако попива дали е допустимо да мина пак или по-добре с разреден латекс щото ме домързя с четката и хванах валяка и може тук там да не е покрило както трябва :?. А за латекса този боролекс сатен достатъчно добър ли е и покрива ли наистина с една ръка или по-добре да взема някакъв по-изпитан модел, на по-ниска цена. Целта е с две(три) ръце максимум да стане добре и плътно, ще си го оцветявам сам за да догодя цвета, на тонираният нещо му нямам вяра.
Леко не се разрежда - ок. допустимо е около 5% - ок. А при боядисване с бояджийски пистолет има един проблем - боята трябва да мине през дюзата ... та ако някой е успял, да сподели - скоро ще има ново издание на книгата Гинес.
toni_g79 - специалист
filiposofbg1 написа:
pep написа:
housedoktor написа:
Леко не се разрежда - ок. допустимо е около 5% - ок. А при боядисване с бояджийски пистолет има един проблем - боята трябва да мине през дюзата ... та ако някой е успял, да сподели - скоро ще има ново издание на книгата Гинес.
има си бояджийски спрейове(помпи) за тая работа ... с обикновен компресорен пистолет нищо няма да направиш......или аз нещо не разбрах въпроса ти :?
pep - специалист
Както и предположих стана прилично с три ръце на места с четири. Смесих 12кг боро сатен с 9кг леко интерин (беше ми хартисал). Нямаше проблеми, но оцветяващите бои и на боро и на оргахим са леко слаби. Наблъсках всичката, която имах и не можах да постигна по-наситен цвят. Кофти момента бе че имах една стара червена боя с която подсилвах, но явно не съм я разбил добре и на места се появиха червени петънца твърди частици. Все пак мисля, че стана добре с корекциите. Дунапренови валяци никога повече не искам да видя, само лъжат, че боядисват, най-добрият се оказа един текстилен не от тези рошавите. Латекса на боро не е лош, но е скъпичък. Ще пусна някоя снимка тези дни за да добиете представа, мерси за съветите :yawinkle:
toni_g79 - специалист
Aко имаш прозорец,снимай така че светлината да пада под малък ъгъл ;) много ми е интересно как се меша сатен с мати :) а за дунапренените валяци да беше попитал :razz:
pep - специалист
На изкуствено осветление:
http://img808.imageshack.us/i/dsci0239h.jpg/
http://img130.imageshack.us/i/dsci0247m.jpg/
http://img143.imageshack.us/i/dsci0246o.jpg/
http://img859.imageshack.us/i/dsci0248.jpg/
боро сатен като го гледах в магазина седеше малко като блажна боя леко лъскаво и не ми хареса особено, ще снимам и на дневна, че това малко лъже в жълто.
  • 1
  • 2

Тема "Латекс Нинахим -къде в София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: