Всички въпроси за вилата.
stenmark - специалист
Порови се повече.Не мода да се сетя фирмата,но имаше една която се рекламираше,че дори да те няма 6мес.пак системата си работи.
luul - специалист
Това е схема на въпросния покрив.
Някой има ли идея колко би ми излязъл ремонта:

1. Дъсчена обшивка (нова защото в момента няма)
2. Мушама
3. Керемиди (ще използвам старите понеже имам много)
4. Няколко греди(ако имат нужда от подмяна)

че за момента са ми предложили варианти за 2300лв, 3000лв и 5400лв
и въобще незнам кое е реално. А всички поемат 10 години гаранция :-D

Благодаря предварително

Прикачен файл

pokriv.jpg
pokriv.jpg (85.75 KиБ) Видяна 4697 пъти
nabi - специалист
миналата година правих покрив в едно село до севлиево за дъсчената обшивка ползвах дъски водиха ги кофражни 2ро качество на 150 лв на кубик купих го от една дъскорезница до кръвеник мога да ти дам тел имаха тук там кора за дялане но не беше болка за умиране
докато не свалиш керемидите трудно ще разбереш колко ребра имаш за смяна голям проблем ми направиха ребрата старите на покрива бяха необработени кръгли стебла като твоите и като сложиш дъската някъде подига трябва да се дялка някаде да се подлага отнема доста веме дано да съм бил полезен
schuldiner - майстор
Между 2500 и 3000 са по мои сметки. Гаранция 10 г. за стари керемиди и конструкция - що пък не? Но виж дали имат изпълнени такива гаранции (да имат покриви на повече от десет години).
luul - специалист
Благодаря, за отговорите.
След кратко проучване имам и някои конкретни цифри:

1. Дъски - 2кубика -500лв
2. Мушама - 2рула - 400лв
3. Летви - 150 лв
4. Челни дъски и улуци - 700лв
5. Комини - 2бр -100лв
6. Труд - 1500 лв
Общо: 3350 лв

Гаранция 5 г.

Това са цени от две различни фирми, като разликата е +-200лв
така, че считам цената за близка до реалната.

Ако мислите, че нещо не е наред кажете
sepultura - специалист
luul написа:
Благодаря, за отговорите.
След кратко проучване имам и някои конкретни цифри:

1. Дъски - 2кубика -500лв
2. Мушама - 2рула - 400лв
3. Летви - 150 лв
4. Челни дъски и улуци - 700лв
5. Комини - 2бр -100лв
6. Труд - 1500 лв
Общо: 3350 лв

Гаранция 5 г.

Това са цени от две различни фирми, като разликата е +-200лв
така, че считам цената за близка до реалната.

Ако мислите, че нещо не е наред кажете
1.Мушама за 400лв :? По принцип, мушама средно качество (казах средно) е 10-15 лв. за 25 м2 топче (мушамата е насмолена+зебло)
2.Дъските и летвите са може би така макар, че цената на кубик кофражните дъски е малко по-малко.
3.Комини 100 лв. За какво точно?
luul - специалист
Мушамата е - ПОДПОКРИВНО ФОЛИО БРАМАК PRO 75м2 x 2 :roll:
а комините трябва да се измажат и обшият с ламарина.

Да разбирам ли, че другите неща са ОК?
schuldiner - майстор
Има разминавания в цената и количествата (беше споменал 100 квадрата покрив), но ТОТАЛ си е същото...
Например кубиците на дъските не са два, а 2,8 с отпадъка, но пък цената не е 250, освен ако не са екстра качество.
50 лв. на комин си е нормално за обшивка.
Фолиото без спецификация не може да се каже на добра цена ли е. Това със зеблото е жив та.ак, хич и не си мисли да правиш нещо с него. Не искаш Брамак, ама и аналозите са с подобни цени - 2,50-3,50 лв./м2.
Имам чувството, че някъде е вкаран два пъти труд, но пък какво толкова - няма транспорт, а в днешно време е сериозно перо...
sepultura - специалист
schuldiner написа:
Има разминавания в цената и количествата (беше споменал 100 квадрата покрив), но ТОТАЛ си е същото...
Например кубиците на дъските не са два, а 2,8 с отпадъка, но пък цената не е 250, освен ако не са екстра качество.
50 лв. на комин си е нормално за обшивка.
Фолиото без спецификация не може да се каже на добра цена ли е. Това със зеблото е жив та.ак, хич и не си мисли да правиш нещо с него. Не искаш Брамак, ама и аналозите са с подобни цени - 2,50-3,50 лв./м2.
Имам чувството, че някъде е вкаран два пъти труд, но пък какво толкова - няма транспорт, а в днешно време е сериозно перо...
1.Не се натрапвам, ама "фолиото със зебло" не е жив ташак, просто е много по евтино-има което е БЕЗ зебло, то вече е наистина жив... таш ак (демек "бял камък" в превод от турски :-D )
2.За комините :?
ето ги моите-преди и сега струваха ми двеста лева, но ги съборих(а) и ги иззидаха наново

Прикачен файл

PictureWizard 009.jpg

Прикачен файл

IMG_0605.JPG
luul - специалист
Покрива ти е станал много добре и така като гледам и моите комини са за събаряне :-D и изграждане наново.
От коментарите до момента, считам че съм на прав път и като се постопли малко ще започвам ремонта
и ще кача снимки

Тема "Покрив и септична яма на вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: