Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PCL82 - майстор
Къде ги видяхте тези алуминиеви шини. За най-евтино по соц таблата шините са стоманени, понякога поцинковани. Но много хора не искат да знаят че има несъвместимост-врели некипели разни ще кажат и ще обяснят как винаги така са го правили.

На таблото на вилата от 72г. (метално апартаментно с 6 предпазителя) направих профилактика- всички връзки на ново. Нулевата шина е стоманена, беше фабрично намазана леко с грес против окисление и вероятно за да не хване боята, с която е боядисана останалата част. Пробих още отвори и нарязах резби-сега всяка нула е на отделна клема. Сложих фабрични патрони и таблото което е като ново ще служи още време.
lov - майстор
Бе баш от соц времената си бяха и медни. Такова е на моя блок ама строено 64 година. След това алуминий. Пък после ако са ударили и на поцинковани по вашия край явно съвсем са го ударили през просото. Разделих се малко със занаята та нямам скорошни наблюдения. Но чесно на такова не съм попадал. А и не говорим за апартаментни табла.
Той и захранващия кабел беше мед щото още стърчи до касетата барабар с аванса ама после поради една реконструкция го подмениха с алуминиев.Тъй че тогава се е работило с материал.
Не съм се сещал да го прибера и да го дам на вторични. От тотото няма да спечеля ама ако не беше темата нямаше да се сетя за него и виж циганетата са ме изпреварили. :lol:

Тема "Опасно ли е това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: