Всички имаме коли, нали ?
kukuchev63 - специалист
25th Hour написа:
За кой вид питаш... една го прави на обороти другата на температура
за пълен инжекцион
ecotronic - специалист
ArturDent написа:
Обороти -> Алтернатор (Динамо) -> Напрежение -> Реле -> Газ

От алтернатора няма да стане. От първичната страна на бобината трябва да се направи извод. Има ключета, които работят и с навит кабел върху високоволтов кабел - изхода на бобината.
eurogas - специалист
Ако говорим за Фобос, там монтажника има много възможности за условията на превключване, основно се превключва при достигане на зададена температура, може да се добавят и обороти, така след достигане на температурата се чакат зададените обороти ( примерно 1500), и когато се достигнат оборотите се получава преминаването.

Освен тези два параметъра, може да се зададе и максимално време на изчакване, тази опция задължава системата след определено от нас време да премине на газ независимо от другите условия, примерно 300 секунди, след запалване компа брои секундите, изминат ли тези 300 секунди преминава на газ независимо от другите условия, ако пък зададената температура се достигне преди 300 секунди, се превключва при достигането на зададената температура.

Настройват се още 14 параметъра, времето за превключване между отделните цилиндри, закъснение за запълване на системата, подготвителна фаза ( големина на импулса и продължителност на инжекторните цикли), съвместно впръскване ( големина на импулса и продължителност на инжекторните цикли ), предварително впръскване ( големина на импулса и продължителност на инжекторните цикли , максимално изчакване за импулс, температура на газта), условия за превключване на топъл двигател (температура, обороти, закъснение за запълване).

Настройката за превключване от бензин нз газ изисква общо 18 параметъра, ако някои се интересува мога да поясня в детайли. :rolleyes:
25th Hour - специалист
kukuchev63 написа:
25th Hour написа:
За кой вид питаш... една го прави на обороти другата на температура
за пълен инжекцион

Колега Екотек моторите са само пълна инжекция. Чети над мен за другото въпреки, че се съмнявам много хора да разберат това инфо...

Така или иначе темата е каква газ на тоя мотор и отговора е само един...
pavka - специалист
ecotronic написа:
Да не говорим затова какви изпълнения съм виждал направени от "майстори газаджии".
Използвам темата за да попитам :
МПС-то е "Мерцедес" модел С220-4 цилиндъра ;150 к.с. производство 1993
Ще слагам "газов инжекцион".
Спрях се на фирма : http://www.fobos-bg.com - Варна,
НО ми препоръчаха да ходя в Бургас - http://www.autogas-bg.com /там били едни от най-добрите/! :?
Препоръчайте ми модел на АГУ.
- изпарител
- газова рейка
- компютър с инсталация
- евро нивомер

Благодаря Ви предварително за отговорите!
pavka - специалист
Здравейте,

Спрях се на тази конфигурация:
Пропан-бутанова инжекционна система FOBOS 1 (висок клас):
1120.00 лв. за четири-цилиндров двигател с бутилка от 20 до 50 литра
Цената включва:
- Газов компютър, превключвател, кабелен сноп и сензори (Fobos 1)
- Италиански евро нивомер R67-01 OMB, Tomasetto или BRC със сензор за ниво.
- Италиански изпарител Tomasetto, Stefanelli или Полски EuropeGas и Majic.
- Италиански инжектори Rail Apache или Metis
- Гаранция две години или 100 000 км. пробег (което от двете настъпи първо)
Допълнително може да доплатите за:
- Бутилка тип „резервна гума” - 80 лв.
- Две рейки по 2 инжектора за двигатели тип боксер - 60 лв.
- Мобилно зарядно устройство в капачката на резервоара - 25 лв.
- Бързодействаща инжекторна рейка от висок клас Rail Horizon - 80 лв за четири-цилиндров двигател .

Молбата ми е да ми препоръчате добър майстор във Варна
или да се "командировам" до Бургас .

Благодаря Ви предварително за отговорите!
eurogas - специалист
Моят съвет е да ползваш един от най-добрите дилари на Фобос http://autogas-bg.com, шефа се казва Илия и е невероятен капацитет в бранша, изпрати ми специални поздрави от Жоро-Еврогаз, ще останеш много очарован от качеството на обслужване и монтаж. :yawinkle:
сола 180 - специалист
Предполагаме, че ще остане очарован и от цената???Нали отива с поздрави от "Еврогаз"??????
pavka - специалист
eurogas написа:
Моят съвет е да ползваш един от най-добрите дилари на Фобос http://autogas-bg.com, шефа се казва Илия и е невероятен капацитет в бранша, изпрати ми специални поздрави от Жоро-Еврогаз, ще останеш много очарован от качеството на обслужване и монтаж. :yawinkle:
eurogas,
Много благодаря за отговора! :prayer:
Ще се възползвам от съвета ти ! :)
slonoce - специалист
Може да се направи и без газов инжекцион,просто ще си сложиш една клапа за да не гръмне дебитомера,а колкото по просто е толкова по -добре. Но мини през газаджия,аз самият съм си слагал газовите,но сега и аз се чудя някой път как и какво и не мога да ти дам съвет на 100%

Тема "Може ли? и ако може каква- ГАЗОВА УРЕДБА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: