• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
roro0312 - помощник
Леле,колко компетентна леля =D>
Хора,четете повече ,мислете и внимавайте какво купувате. Ако искате истинска пречиствателна станция ,търсете аеробна технология и то със сертификати за нея ,а не за пластмасата и китайския компресор =D> ,защото иначе наистина ще помпате не само един път в годината, а много по-често. А за миризмите може и сами да се досетите...
леля от село - специалист
Пропуснах да добавя, че немската станция си има всички сертификати! Като видите на живо бидона на чешката, френската, словенската, българските събратя и го сравните с този на GRAF, много неща ще ви се прояснят. Компресорът подава въздух. Какъвто и да сложите, все ще върши работа. Не разбирам хора, които цял живот са карали втора употреба фиат, считат фолсвагена за престижна кола, да се изказват "компетентно" за чистак ново Ауди!

Вчера за първи път отворих резервния капак, че е по-малък- нямаше никакви миризми!
radius - майстор
Това с виждането на живо е добра идея, но май само в София може да се видят накуп ( на някое изложение примерно). Споменаваш сертификатите и действително някои фирми показват сертификат за компресора :) , Iso 9001 за фирмата, но за самата технология не се показват такива. Това дали е проблем с узаконяването на станцията. Иначе аз мога да сложа един бидон и да го кръстя "преч. станция", но как реално се убеждава съответната община, че монтираното устройство върши работа?
@ radius

Знам, че се събират на СТРОЙКО в София. Иди там и прецени на място. Сертификатите ги имат на уеб страниците си. Не ти пречи и да вземеш от няколко представители на различни станции списъци с доволни клиенти- звъниш, уреждаш си среща и отиваш на оглед! Това последното ме спря от определени видове. Няма да пиша подробности, за да не излезе като оплюване. Ми, всеки си преценя сам. Събери си и оферти, за да имаш база за сравнение кой какво и за колко ти дава.

Разрешително за ползване на такава тип пречиствателна станция за домакински нужди, не ти трябва. Ако нямаш къде да заустиш водата и се налага да е рекичка, поточе се ходи до РИОКОЗ, ама там вече не знам. Ние си сложихме, както вече писах, един дренажен канал, който изпълнява ролята на попивен кладенец. Е, вдигна цената плюс разход за филц. Ако се види зор с количеството пречистена вода, то си има авариен капак, откъдето може да си точиш вода. Или си я оставаш да си потече малко. Ама за това ти трябва огромна консумация на вода и терен с подпочвени води. Та, споко.

Друга причина , за да избера немското, бе не само любовта ми към аудитата, но те бяха единствените, които зариват с филц- кръгли камъчета с определен размер (дават инструкции какво точно да доставиш предварително на обекта). Другите ръчкат пясък.

Чети, мисли, наблюдавай. Леля от село си следва инстикта- надушва кой я лъже и кой не. Но най-вече слуша мъжа си, който е ужасно зает, за да виси като нея по форуми, а консултации дава само срещу четири цифрена сума на час. Та, не си мисли, че много разбирам- просто влизъм много бързо в час и гледам да не бързам. Успех!
Последна промяна от леля от село на чет мар 17, 2011 7:37 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
И колко струва цялото удоволствие?
Нашата красавица е по-евтиния вариант, без електроника. При всеки се калкулира според какви екстри са добавени. Ние имаме и дренажен канал. Погледнах договорът . Самото съоръжение е 2200 евро. Цялото удоволствие ни струва 7 133 лева, от тях 850 лева са за багер и специален филц, който взехме по-тънко от познат. ДДС е включено.
И аз се интересувам от пречиствателните станции.Имам приятел в министерството на екологията и от него знам,че скоро ще почнат проверки на тези инсталации дето се продават и тия дето не отговарят на нормите ще бъдат аут.Та хич не ми се иска да се изръся сума пари и после и глоби да плащам че при мене мисля водата да отива в дерето.
Есента ходих на Стройко,но не видях почти нищо.Имаше две-три фирми само,но от тях само немските наистина горе-долу заслужаваха внимание.Другите не ставаха, а и бяха сложили на щандовете едни момченца дето говореха глупости/явно некомпетентни/.Чешките и френските ги нямаше ,а тия белгийските са три съда и направо ми стана лошо колко трябва да копая а и цената е......
От немските -тези,които наистина пречистват са много скъпи,а останалите са си луксозни изгребни резервоари.
Те имат страхотни системи за дъждовни води ,но не и пречиствателни станции.За резервоарите им няма спор изобщо-добри са.
Мисля април месец да ида в Експо-то на международното изложение ,,Вода,, и да взимам вече решение
Сега погледнах линковете по-горе и тия са интересни: http://prechistvatelni-valgeo.com/?page_id=221
KOKODE

Оффф. Най-после някой, който да говори на моя език!

Тия от линка ти съм ги изпуснала или са нови на пазара. Изглежда интересно. Пусни малко инфо като ги огледаш и опипаш на живо, че ми стана интересно. В нашата вилна зона няма да има канализация, та след 15-20 години ще се купува пак на ново.

Потвърждавам за белгийските! Колкото повече бидони един до друг, толкова по-добре. Не е голямо копаене. С една и половина машиносмяна ще се справиш. И аз исках такава, но много тежки гемии в тази фирма и докато се поразмърдат, аз избягах при конкуренцията. И не са чак толкова по-скъпи.
А за френските... май там са най-големите глупости. А пък чешките уж всичко си разграждали...и все пропускат да ти дообяснят. За български и словенски не ми се пише, а ми се плаче.
За последно- това , което коментираме тук са тип пречиствателни станции с биологично разграждане чрез подаване на въздух, без препарати и са супер за домашни нужди, но не и за хотели и кооперации! Чистят се веднъж годишно, като не си представяйте някакви гадории- малко торчица. Не смятам да викам гомнарка, а да го издърпаме с маркуч и да го заровим из двора.
Аз съм до тук! Успех!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Дайте препоръки за пречиствателна станция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: