• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
toni_g79 - специалист
Здравейте,искам да споделя съвсем пресен опит с акрилни бои Селт. Наложи ми се да пребоядисвам старите врати,и тръгнах да търся дибре познатите ми Леко серия Аква,но както установих ги няма никъде(става въпрос за глос),та... понеже исках лъскаво избора ми беше между мегафим агва и селт,и понеже селта го даваха по-лъскав избрах него.Вратите са грундирани и зашкурени и нанесох 2 ръце боя на 2 врати и една каса,след около 2 часа проверих как изглеждат вратите и оооо чудо ,боята се беше напукала много здраво и падаше като захар при търкане само с пръст ,и познайте какво :fluch: почна,викам айде лоша основа,на вратите старата боя беше свалена до основа зашкурени грундирани и пак зашкурени,на касите боята не е свалена..... и пак същия резултат.Свалих я с шпаклата(падаше супер лесно) и минах с акватана леко,понеже ми беше останало съвсем малко боя,да проверя дали пък не съм объркал нещо с грунда ,ами боята си изсъхна без абсолютно никакви проблеми...та мисълта ми е НЕ КУПУВАЙТЕ СЕЛТ ако искате да ви е мирна главата :)
tysonlkr - специалист
Не съм използвал конкретната марка бои, но ако може един въпрос към toni_g79
С какъв грун си мазал преди да боядисаш :? Попринцип на всяка боя си пише какъв грунд преди това да се използва. Да не би случайно причината да е в съвместимоста на боята с грунда?
toni_g79 - специалист
Ами същия грунд съм го ползвал многократно в комбинация с акрилния на Леко,даже и под блажна боя и не съм имал проблеми :? ,ясно е че е от основата ама такова чудо не бях виждал :) Сега съм взел едно парче дърво и го грундирах с разредена от същата боя,както пише на указанието ,като изсъхне ще зашкуря и боядисам да видим какво ще се получи и ще пиша утре :) ако се получи ,поне другите да знаят да не рискуват с други грундове освен със същата боя разредена :)
Dewalt - специалист
Не е от грунда,не е - боята е такава.
Веднъж го ядох аз квадратен с латекс на Селт.
Уж на промоция,уж първо качество,че и оцветен - на валяка направо свят му се зави - на 6-тата ръка почва да покрива.
Повече Селт - НЕ
toni_g79 - специалист
Снощи направих експеримент върху едно парче чисто(небоядисвано дърво,гладко),грундирах го както пише на етикета,със същата боя разредена 1:1 с вода,след изсъхването,минах и две ръце от същата боя.Всичко изпълнено точ в точ с указанието.Резултата е получаване на същия ефект,но по-слаб.В крайна сметка боята се напука навсякъде,Явно боята е пълен боклук,чудя се няма ли кой да следи за тези работи :axe: ..............

Прикачен файл

2.jpg
това е новото дърво,не се вижда хубаво,но боята е като паяжина по цялата повърхност!!!!
2.jpg (39.19 KиБ) Видяна 12451 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (79.44 KиБ) Видяна 12451 пъти
valmet - специалист
Тони,ей сега е момента да погледнеш датата на производство и ако е изтекла-в магазина от където си го взел.Ако датата не е минала-в агенцията за защита на потребителя.Е,естествено ако ти се занимава и имаш време.
А,ако беше работил на клиент?Не ми се мисли!
Съчувствам ти братле!Естествено ще отбягвам тази марка и ти благодаря за информацията!
housedoktor - майстор
Просто нито боите ,нито лаковете им ги бива
kotyo - специалист
На мен ми се струва, че тази боя е мръзнала някъде по складовете. Те, че не са с високо качество- не са, ама чак толкова лайняно пък..
jdraganchev - специалист
Вчера преглеждах рекламните брошури на 3-те големи вериги Бриколаж, практикер и баумакс - ми то навсякъде промоциите са такива. Ужас и безумие, аз на твое място бих уведомил Комисията за защита на потребителите.
Само се замисли колко от хората търсещи малко по-евтино решение ще се прецакат
toni_g79 - специалист
Боята си е в срок на годност,не вярвам да е от измръзване,доста пъти сме оставяли бои на вън,когато работех извън бг и не сме имали проблем.Даже аквата на Леко стоя цяла зимана терасата .Колкото до комисиите честно казано не ми се разправя,в тая територия оправия НЯМА.Проблема си го реших с автоемайл лак,колкото и да не ми се искаше,просто не смеех да рискувам с друга акрилна боя,поне докато оргахим не пуснат тяхната серия...... вратите ги свалих и сложих да легнат след което ги напръсках(на таванската) ,станаха доста добре,малко даже прекалено лъскави,но това е положението.......

Прикачен файл

30.jpg
30.jpg (46 KиБ) Видяна 12321 пъти

Прикачен файл

22.jpg
22.jpg (41.96 KиБ) Видяна 12321 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Не купувайте бои Селт!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: