Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
galia_ - специалист
това е проект за банята към стаята на дъщеря ми.

на пода плочките са тъмно сиво, на стените светло сиви, окачен таван - чудя се бял ли да е или розов, също се чудя бяло или розово да боядисам пространството между тавана и горния ред плочки, бели порцеланови мивка, моноблок, поддушово корито, душкабина, има 2 огледала - едното над мивката, едното до нея със стол отпред и малка полица (за козметика), хавлиите и аксесоарите - розови, лира.

имам ли грешки, очаквам съвети, идеи и пр.http://good-times.webshots.com/photo/22 ... 3432bMGvgu
Cyberloner - специалист
ами чудесно звучи ама все пак замисли се като ще си е нейна банята дали не е добре дае в малко по-топли тонове а не с това сиво. а относн окачения таван....не бих сложил никога - събира прахоляк и всякакви гадинки се завъждат отгоре. Иначе разположението е готино.

П.П. дъщеря ти има ли си гадже :-D
Emerald - модератор
Разположението принципно не е зле. :? Аз обаче вероятно бих направила единен плот от стената и до душ кабината с достатъчно чекмеджета отдолу които да побират купищата аксесоари и козметични джаджи. Количествата при тийнейджърките са огромни, знам го от опит- и аз си имам такава. :lol: Там под плота поже да се предвиди и място за табуретка ако държиш все пак на нея. Отгоре не би било зле цялата стена да направиш огледална с вградени осветителни тела в огледалото. Така ще разшириш визуално и пространството (което е дълго пък тясно), а и една тийнейджърка от такова количество никога не би се отказала. Дай им да се наслаждават на себе си. :-D

Като цветове, сиво с розово звучи супер. Но...много сиви плочки и много малко розово. :? Тавана бих направила бял, а със сивото и розово бих си "поиграла" по-смело. Вероятно плочки не бих лепила навсякъде. Може би до нивото на душ-кабината, а останалото на боя за да се чувства по-скоро като "гримьорна", като стаичка за грижи за себе си. Там прозорец ли има? Романтично истинско перде би променило много видът на това местенце. :)
galia_ - специалист
Cyberloner написа:
ами чудесно звучи ама все пак замисли се като ще си е нейна банята дали не е добре дае в малко по-топли тонове а не с това сиво. а относн окачения таван....не бих сложил никога - събира прахоляк и всякакви гадинки се завъждат отгоре. Иначе разположението е готино.

П.П. дъщеря ти има ли си гадже :-D
сивото е млечно, много е нежно, с бели жилки...

не, ама скоро говорихме за първата среща и колко е хубаво, че й предстои, т.е. на вълната е, просто не се е появил подходящ обект
galia_ - специалист
Emerald написа:
Разположението принципно не е зле. :? Аз обаче вероятно бих направила единен плот от стената и до душ кабината с достатъчно чекмеджета отдолу които да побират купищата аксесоари и козметични джаджи. Количествата при тийнейджърките са огромни, знам го от опит- и аз си имам такава. :lol: Там под плота поже да се предвиди и място за табуретка ако държиш все пак на нея. Отгоре не би било зле цялата стена да направиш огледална с вградени осветителни тела в огледалото. Така ще разшириш визуално и пространството (което е дълго пък тясно), а и една тийнейджърка от такова количество никога не би се отказала. Дай им да се наслаждават на себе си. :-D

Като цветове, сиво с розово звучи супер. Но...много сиви плочки и много малко розово. :? Тавана бих направила бял, а със сивото и розово бих си "поиграла" по-смело. Вероятно плочки не бих лепила навсякъде. Може би до нивото на душ-кабината, а останалото на боя за да се чувства по-скоро като "гримьорна", като стаичка за грижи за себе си. Там прозорец ли има? Романтично истинско перде би променило много видът на това местенце. :)
отпред-назад. има прозорец. ще сложим истинско перде непременно.

плочките вече са сложени. по стандартния начин - на всички стени, няма възможност за боя. остава само пространството между плочките и тавана, което е около 25 см.
таванът накрая решихме да е бял все пак. с три вградени лунички - да не е без хич.
иначе стената в огледала би била супер, ама много скъпо ще ми дойде и затова две еднакви огледала едно до друго с вградено осветление.
този плот как го виждаш - на нивото на мивката и тя вградена в него ли? от какъв материал? много чекмеджета... не съм виждала мебели за баня, които могат да свършат работа.
аз още не съм купила мивка, евентуално мога да избера за вграждане...
Galski - специалист
Правилно ли виждам, че размера на чупката, в която искате да сложите тоалетната чиния е 65 см. светло в ширина? Това е изключително тясно и неудобно, а вие допълнително го затваряте и с душ кабината...
Като цяло подредбата не ми допада, но като чета вече е много късно да се прави реорганизация. Просто мястото на тоалетната чиния в най-затънтеното кьоше не е добро решение. Нормалното ползване на този уред изисква поне 80см светло (да не казвам 90см даже).
galia_ - специалист
Galski написа:
Правилно ли виждам, че размера на чупката, в която искате да сложите тоалетната чиния е 65 см. светло в ширина? Това е изключително тясно и неудобно, а вие допълнително го затваряте и с душ кабината...
Като цяло подредбата не ми допада, но като чета вече е много късно да се прави реорганизация. Просто мястото на тоалетната чиния в най-затънтеното кьоше не е добро решение. Нормалното ползване на този уред изисква поне 80см светло (да не казвам 90см даже).
65 е. сложих я там, защото не исках да отвориш вратата и срещу теб веднага да е моноблока. от естетически съображения. как според вас може да се разпредели по-оптимално пространството?
Galski - специалист
Единственото решение, което ми хрумва е свързано с повечко средства... за постигане на естетически издържана баня, разбира се.
Според мен мястото на тоал. чиния е до мивката - в момента мястото е отредено за тоалетка.
Но за да стои красиво там поставена тоал. чиния, то бих предложила да е от тези с вградено казанче, като се изгради една ниска стеничка от край до край на стената, на която се пада мивката. Естествено едно такова решение оскъпява малко банята, но пък стои много добре...
Също така, може би, не бих сложила готова душ кабина, а такава с прагче и стъклен параван. А нишата, която се оформя на мястото на сега поставената тоал. чиния е предостатъчна за шкаф или някакви етажерки за момичешки джунджурийки...
Така си мисля аз... дано сте ме разбрали, че обяснението ми не е от най-добрите в момента.
Но пак казвам, това е моят начин на мислене, аз поне така бих го замислила... Успех!

П.П. Даже сега съжалявам, че преди 3 години не можахме да осъществим у дома подобна идея (банята ни е със сходни на вашите размери), единствено по финансови причини. :(
Emerald - модератор
Има разбира се много по-удачни начини на разместване на всичко. И душ-кабината би станала просторна и всичко би се наредило много по-грамотно, но е свързано с местене на тоалетната, а това пък с доста главоболия и средства. :? Май е късно вече за обсъждане. :? Малко е клаустрофобично около тоалетната чиния, но е минималното достатъчно разстояние, а със стъклото на душ-кабината няма да стои толкова като дупка.
Някъде бях давала една схема на подобна форма баня с много оптимално разположение.

Плота да, имах впредвид да се вгради в него мивката, а конфигурацията на мебелите и чекмеджетата отдолу би било добре да се планира индивидуално, да си го спроектираш и дадеш да ти го изработят по поръчка. Да се разчита на готов модул който да ти пасне точно по размер...невъзможно. Всъщност, ако предположим, че мястото за таберетката е празно под плота, би могла вероятно да комбинираш два модула- един за под мивката и втори край кабината като между тях оставиш място за табуретка. :? Всичко това покриваш с единен плот. В този вариант може да поръчаш евентуално по точен размер само чекмедженце над табуретката ако решиш.

Да, мисля, че цялата стена огледална никак няма да ти излезне по-скъпо от две отделни огледала.
Принципно цената на огледалото се навърта по-скоро от рамката. Чисто огледало за лепене....абе що не се врътнеш до първата стъклария и да се поинтересуваш за тази площ колко ще ти излезне? :? Мисля, че си в заблуда относно цената. Поне при нас чисто огледало на площ не е скъпо.
Emerald - модератор
Открих ги старите схеми. Те са за още по-малка баня, но входа също е по страничната част на широка стена и схемата принципно с разни поправки е приложима и в твоя случай. :? Предполагам нещо подобно има впредвид и Галски?

Изображение

Изображение

Както и да е...с наредени плочки е късно вече за такива трансформации. :?

Впечатли ме мен осветлението ти. :shock: 3 лунички само на тавана е прекалено малко. :shock:

Имам идея! Защо не направиш душ-кабината във вид на петоъгълник с 3 стъклени прегради? Откъм тоалетната чиния и откъм плота с мивката по-малки стъкла и се влиза в кабината ъглово (срещу ъгъла образуван от стените). Малката преграда няма да създава такава клаустрофобична атмосфера за тоалетната чиния, а от другата страна същата ще е идеална за да пасне точно на плота. Обмисли този вариант- мисля че е много по-добре! Зад тоалетната чиния може да стане голям шкаф до тавана като в долната му част се вгради казанчето, а горе е прекрасно място за хавлии и прочее.
И без това готовите душ-кабини са отвратителни. С тези пластмасови дъна са направо за усмивки от старите ленти. Ще си излеете корито и ще сложиш луксозни стъкла. :?

Тема "баня към стаята на девойка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: