Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
0.8-1 кг. кайма
Две глава кромид лук
Една филийка стар хляб
100 гр. прясно мляко
Два големи моркова
Кисели краставички
Щипка червен пипер
Щипка чубрица
Щипка джоджен
Половин връзка магданоз
Щипка черен пипер
Сол
Олио
Три яйце
Малка консерва домати
Царевично брашно или галета

Омесваме каймата с една глава ситно нарязан лук,предварително накиснатата филия хляб в млякото,чубрицата,джоджена,нарязания магданоз,черния пипер,солта и едното яйце.Оставяме сместа за половин час на страна.Сваряваме останалите две яйца и единия морков.Върху намокрена кърпа разстиламе каймата на дебелина около един сантиметър и нареждаме сварените яйца,моркова и киселите краставички.Оформяме рулото и го поставяме в намазнена тавичка.Затворената част от ролото поставяме от към дъното на тавичката.Останалата глава лук нарязваме на полумесеци,нарязваме и втория морков.Поставямеги около рулото и заливаме с доматите и вода.Добавяме и малко сол.Запечатваме с фолио и печем около 45 минути в предварително загрята фурна.Махаме фолиото, поръсваме рулото с царевично брашно и връщаме в фурната за още половин час.Гарнираме с картофено пюре.

Прикачен файл

1.JPG

Прикачен файл

2.JPG

Прикачен файл

3.JPG

Прикачен файл

4.JPG

Прикачен файл

5.JPG
Последна промяна от booooo55 на нед мар 20, 2011 10:03 am, променено общо 2 пъти.
booooo55 - специалист
1

Прикачен файл

6.JPG

Прикачен файл

7.JPG
mumar - специалист
Аз като по- мързелива го правя във формата на кекса- попритупам половината от сместа, понапълня с де що се сетя и имам, и попритупам с другата част.
Преди да извадя, настържа и кашкавалец отгоре да се разтопи и :thumbs:
booooo55 - специалист
mumar написа:
Аз като по- мързелива го правя във формата на кекса- попритупам половината от сместа, понапълня с де що се сетя и имам, и попритупам с другата част.
Преди да извадя, настържа и кашкавалец отгоре да се разтопи и :thumbs:
Да, с кашкавалче става добре.
silllveto - Майсторица
Мама ме е учила с кашкавал, кренвирш, морков и яйце задължително. Слага и Пачи крак понякога. Тва с киселите краставички съм го пробвала на своя глава и на мен лично ми харесва. Слагала съм и грах, но се рони.
Хляба накисвам във вода. Запазвам си найлони от кори за баница и върху тях разстилам каймата - по-практично ми е, после ги хвърлям.
След всички подробности, най-обичам хрупкавите крайчета, където няма плънка. :razz:
booooo55 - специалист
И аз съм пробвал с грах,но нещо не си подхожда.За кренвирши незнам,но Пачи крак ще трябва да пробвам.Хляба по принцип няма смисъл да се кисне в мляко, но така съм свикнал от кюфтетата.Но най ми е любимо да си топя в соса и пюрето.

Тема "Руло Стефани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: