• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
NRG7 - специалист
bugsbunni,това е добро решение не си сбъркал. :yes: Занимавам се с мека мебел и повечето от клиентите ми предпочитат този вариант(дунапрен),или в краен случай-полипропилен.
Последна промяна от NRG7 на съб апр 11, 2009 7:08 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
NRG7 написа:
.. Понеже се занимавам с мека мебел клиентите ми повечето предпочитат този вариант,или полипропилен.
Щом се занимаваш с това, как да се познае кой дунапрен е качествен, и кой не. Питам, защото мнението ми е отрицателно към съвременните материали. Преди време си купих някакъв дунапрен, който буквално се смачка, и придоби формата на лодка. Преди 2 г. претапицирах стар диван на повече от 25 г., и дунапрена на беше мръднал от първоначалното си състояние.
NRG7 - специалист
Стефане,имаш право за това,което казваш. Действително се намират на пазара много фалшификати сред материалите. Рехави и збити дунапрени се предлагат бол. Аз работя с качествени материали,които внасям от запад,макар и да ми излиза скъпо това. Предпочитам да внасям качествена стока,като по този начин съм спечелил сигурни клиенти. На принципа съм и клиента ми да е спокоен и доволен и аз да съм рахат,че съм предложил най-доброто. Матрак не се купува по телфона или по Интернет. Трябва да легнеш върху него с по-леки дрехи, да се отпуснеш, да полежиш.
Повечето големи магазини имат легла с различни модели матраци върху тях и прелагат възможнстта клиентите да легнат върху матраците. Общото правило обаче е повърхността на матрака да е достатъчно еластична. Гофриран дунапрен е за предпочитане с цел по-голяма еластичност и да се получи донякъде пружиниращ ефект.
Знам, че темата е доста стара. Kъм NRG7, интересува ме гофриран дунапрен, дайте моля координати за връзка с вас. Извинявам се че пиша в чужда тема, но като скорорегистрирал се, не ми позволяват Л.С.
roly - специалист
Дунапрена след 2-3 години остарява, започва да се рони и става токсичен и опасен да се спи на него.
ОК, нека така да е. Аз няма да спя на него, трябва ми за да направя мекичко на един куфар за техника. Навсякъде намирам дунапрен на пирамидки за звукоизолация и никъде нямат на пъпки като яйчена кора. Затова търся.
kocetoo - специалист
В детската взехме латекс(русенска фирма) в спалнята сме с матраци на happy-dream най-луксозният модел - мечтая си за момента, когато ще си вземем матрк от латекс или магнифлекс за спалнята 0 такъв ми е кеф, когато дъщерята иска да спи при майка си, а аз легна не нейното легло. Вярно че латекса и магнифлека са повече от двойно по-скъпи , но по мое мнение е 200 пъти по-комфортно;)
silllveto - Майсторица
Имаше и др теми за матраци, дъвкали сме ги...
ilievps написа:
Kъм NRG7....
Този го забрави и не вервай много, беше въздух под налягане и го изгонихме отдавна.

По темата, напатила съм се от мн матраци - за Тед мога да кажа, въпрос на късмет.
За мен най-добрият възможен избор като качество и цена за непружинен матрак е евтиният Магнифлекс Ортопедико, винаги на промоция в Метро + подарък 2 възглавници. Цената за 90см е ок 200лв, а за 160, няма и 400лв. Вече имам 2 големи и 2 малки. На мен лично ми е малко твърд, но свикнах. По принцип се бях спряла на бг-фирмата Екон, но като видях гореспоменатата промоция, не се и замислих.
donaddt - помощник
ilievps написа:
ОК, нека така да е. Аз няма да спя на него, трябва ми за да направя мекичко на един куфар за техника. Навсякъде намирам дунапрен на пирамидки за звукоизолация и никъде нямат на пъпки като яйчена кора. Затова търся.
Размери на куфара? Няма ли да стане дунапрена от кутиите за телекомуникационно оборудване?
  • 1
  • 2

Тема "Матрак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: